Ξεκινά η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης σε Βίλια και Πόρτο Γερμενό

Την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης των οικισμών Βιλίων-Πόρτο Γερμενό, εξασφάλισε η νέα Διοίκηση του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας, με την επανένταξη του έργου, Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Η χρηματοδότηση του σημαντικού αυτού έργου υπήρξε κίνδυνος να χαθεί, λόγω εκπρόθεσμων διαδικασιώνόμως με καίριες και άμεσες παρεμβάσεις του Δημάρχου κ. Αρμοδίου Δρίκου όσο και των συνεργατών του, η λύση βρέθηκε και το έργο αυτό πήρε την έγκριση που απαιτείτο.

Το έργο αφορά στην κατασκευή ενός νέου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Βιλίων-Πόρτο Γερμενό, ενώ περιλαμβάνεται, εκτός από την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, και η κατασκευή νέας δεξαμενής στο Πόρτο Γερμενό καθώς παρουσιάζονται προβλήματα στην πίεση λειτουργίας σε περιόδους αιχμής.

Ο Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας κ. Αρμόδιος Δρίκος, επεσήμανε: «Η μεθοδική δουλειά φέρνει αποτελέσματα. Άλλο ένα έργο ουσίας παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης έπειτα και από την έκδοση της απόφασης επανένταξης, μετά την οριστική τους δημοπράτηση με καταληκτική ημερομηνία την 9η Φλεβάρη 2024. Η αναβάθμιση και η αντικατάσταση, εξολοκλήρου του εσωτερικού δικτύου διανομής του πόσιμου νερού, θα συμβάλει ουσιαστικά: στην προστασία του περιβάλλοντοςστη βελτίωση της ποιότητας του παρεχόμενου ύδατος, στην επίλυση του προβλήματος της επάρκειας ύδατος και στη δημιουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος πυρόσβεσης των οικισμών».

Η μεγάλη ταχύτητα με την οποία τα τέσσερα νέα έργα πρόκειται να υλοποιηθούν, προκύπτουν έπειτα από τις επίπονες προσπάθειες τόσο του Δημάρχου κ. Αρμοδίου Δρίκου όσο και των υπηρεσιών του Δήμου που κατάφεραν σε διάστημα μόλις σαράντα ημερών μετά από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής να δημοπρατήσουν και να ξεκινήσουν τα έργα αυτά.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2.603.969,00 ευρώ.

Το συνολικό μήκος των προς αντικατάσταση αγωγών ανέρχεται στα 15.820m για τον οικισμό των Βιλίων, ενώ στον Οικισμό Πόρτο Γερμενό σε συνολικό μήκος 14.140m. Επιπλέον για το Πόρτο Γερμενό προβλέπεται η κατασκευή και τοποθέτηση Δεξαμενής Ύδρευσης για την ενίσχυση της ύδρευσης.

Οι υφιστάμενοι πεπαλαιωμένοι και ανεπαρκείς αγωγοί θα αντικατασταθούν με νέους, οι οποίοι θα κατασκευαστούν από σωλήνες πολυαιθυλενίου.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα κομμάτι του παζλ από τα έργα ανάπτυξης της νέας Διοίκησης του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας που στόχο έχουν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε κρίσιμες υπηρεσίες για τη διαβίωση των δημοτών, όπως είναι η ύδρευση.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα