Βουλή: Ψηφίστηκε το ν/σ για τους όρους αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας σε παραθαλάσσιες περιοχές

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τους όρους αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας σε παραθαλάσσιες περιοχές. Επί της αρχής του το νομοσχέδιο ψήφισε η ΝΔ και καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ το σχέδιο νόμου εντάσσονται και οι τροπολογίες: για τον χρόνο άσκησης του δικαιώματος από ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες για την ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας, την μεταβίβαση της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας στον άλλο γονέα, την κατ’ εξαίρεση χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας 2024-2025, το ένδικο βοήθημα κατά αποφάσεων του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας, την παράταση παραμονής ειδικευόμενων νοσηλευτών ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, τις αποσπάσεις στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και τις θέσεις στάθμευσης στην Περιοχή Ανάπλασης II.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης τόνισε την Τετάρτη πως «το νομοσχέδιο είναι απάντηση στις αγωνίες των πολιτών, στα αιτήματα του Κινήματος της Πετσέτας. Είναι ένα σχέδιο νόμου, αυτί στην κοινωνία». Απέρριψε την κακόπιστη και παραπειστική κριτική που άσκησαν οι εισηγητές και αγορητές των κομμάτων της Αντιπολίτευσης. Τόνισε πως το «να υπάρχει εκατέρωθεν κριτική από φορείς με αντικρουόμενα συμφέροντα σημαίνει ότι είναι ισορροπημένο νομοσχέδιο». Επισήμανε ότι τα επικριτικά σχόλια κατά τη διαβούλευση του νομοσχεδίου δεν ήταν χιλιάδες όπως αναφέρθηκε, αλλά ήταν 1.200 και τα περισσότερα αφορούσαν τις προβλέψεις για τους ναυαγοσώστες. Το Υπουργείο, είπε ο υφυπουργός άκουσε τις παρατηρήσεις που έγιναν στη διαβούλευση, αλλά και στην κοινοβουλευτική επεξεργασία του και προχώρησε σε αλλαγές .

Χαρακτηριστικά, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι υιοθετήθηκε το αίτημα για παραχώρηση χρήσης αιγιαλού και παραλίας και σε ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια και διαμερίσματα και όχι μόνο για τα ξενοδοχεία. Τη μείωση του τιμήματος χρήσης για τα ναυταθλητικά σωματεία. Αυστηροποίηση των προστίμων για αυθαίρετες κατασκευές. Το ποσοστό του 50% έγινε 30% για την δεύτερη παράβαση υπέρβασης κατάληψης αιγιαλού ή παραλίας από παραχωρησιούχο.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα