Τήνος: Αναβαθμίζεται η Σχολή Μαρμαροτεχνίας και η οικία Χαλεπά

Την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Προπαρασκευαστικού και Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου (ΠΕΣΚΤΠΤ), καθώς και τη συντήρηση και εκθεσιακή αναβάθμιση του Μουσείου Γιαννούλη Χαλεπά προβλέπει προγραμματική σύμβαση που υπέγραψαν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος, ο διευθυντής του Προπαρασκευαστικού και Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου, Λεωνίδας Χαλεπάς και ο πρόεδρος του Πνευματικού Εκπολιτιστικού Κέντρου Πανόρμου «Γιαννούλης Χαλεπάς», Νικόλαος Χατζής.

Όπως πληροφορεί το ΥΠΠΟΑ, σε ανακοίνωσή του, το έργο εκτελείται από το υπουργείο Πολιτισμού, χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, με προϋπολογισμό 13.512.786 ευρώ, και έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025.

«Πρόκειται για ένα έργο μείζονος αναπτυξιακής και πολιτιστικής σημασίας για την Τήνο. Έργο σύνθετο και πολύπλοκο, ιδιαίτερα στον σχεδιασμό του και στην ωρίμανση των αναγκαίων μελετών, καθώς έπρεπε να προηγηθεί η επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, η σύνταξη και η έκδοση ΠΔ του τοπικού ρυμοτομικό σχεδίου για τον καθορισμό και την πολεοδομική ρύθμιση του χώρου λειτουργίας και επέκτασης της Σχολής, δεδομένου της γειτνίασής του με το κοιμητήριο του οικισμού, καθώς και η εκπόνηση των μελετών, που πολλαπλασιάζουν το εμβαδό της Σχολής και την εξοπλίζουν με νέα σύγχρονα εργαστήρια σμίλευσης και επεξεργασίας του μαρμάρου», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το έργο προβλέπει:

  • -Την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του Προπαρασκευαστικού και Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνο, με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Μελετών και Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτηρίων του ΥΠΠΟΑ, με την ανέγερση της επέκτασης των κτηριακών εγκαταστάσεων, τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων κτηρίων και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Προπαρασκευαστικού και Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου.
  • -Την προμήθεια εργαλείων και εξειδικευμένου εξοπλισμού και υλικών για τα νέα κτήρια και εργαστήρια του Προπαρασκευαστικού και Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου, με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης του ΥΠΠΟΑ.
  • -Την αποκατάσταση, συντήρηση και διαρρύθμιση ως μουσειακού χώρου της οικίας του Γιαννούλη Χαλεπά, με φορέα υλοποίησης την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδος και Κυκλάδων του ΥΠΠΟΑ, καθώς και τη βελτίωση της προσβασιμότητας με την εγκατάσταση αναβατορίου ΑμεΑ.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα