Θεμελίωση του νέου σύγχρονου Νηπιαγωγείου Παράλιου Άστρους Δήμου Κυνουρίας

Στη θεμελίωση του νέου σύγχρονου διθέσιου Νηπιαγωγείου Παράλιου Άστρους του Δήμου Κυνουρίας, παραβρέθηκε στις 17 Ιανουαρίου, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας: «Η αναβάθμιση των σχολικών μονάδων συνιστά, για εμάς, προτεραιότητα. Απόδειξη αυτού είναι ότι, την τελευταία τετραετία, έχουν πραγματοποιηθεί 112 αποστολές σχολικού εξοπλισμού σε 74 σχολικές μονάδες, στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, έμπρακτα και ουσιαστικά, συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη όλης της επικράτειας, στη βελτίωση των συνθηκών ζωής και της καθημερινότητας όλων των πολιτών της χώρας, και, σε τελική ανάλυση, στην ολόπλευρη ισχυροποίηση της πατρίδας μας».

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επεσήμανε επίσης, ότι ήδη έχουν ξεκινήσει από τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» (ΚΤΥΠ) οι εργασίες αποκατάστασης και ανακαίνισης του Δικαστικού Μεγάρου Τριπόλεως, ενώ παράλληλα, προχωρά η μελέτη κατασκευής νέου κτιρίου για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άστρους.

Όπως δήλωσε απ’ την πλευρά του ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος: «Πρόκειται για ένα μικρό έργο, αλλά ιδιαίτερα ουσιαστικό και η δική μας παρουσία σήμερα ως αρμόδιο Υπουργείο, τονίζει τη βαρύτητα που δίνουμε – και θέλω να υπογραμμίσω ότι αυτό αποτελεί προσωπική επιλογή του Χρήστου Σταϊκούρα – στις ΚΤΥΠ και στην σχολική στέγη γενικότερα, με τις κατάλληλες υποδομές».

Το έργο, το οποίο υλοποιείται από τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», εκτελείται από την ανάδοχο εταιρεία «Λίθος Α.Τ.Ε.» και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Οκτωβρίου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.238.000 ευρώ. Οι «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» έχουν σήμερα σε εξέλιξη 50 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 146 εκατ. ευρώ. Ενώ προγραμματίζονται πρόσθετα έργα ύψους περίπου 850 εκατ. ευρώ, για την περίοδο 2024 – 2027.

Διαβάστε επίσης: Έργα 26,6 εκατ. ευρώ σε Παιδεία, Υγεία & Δικαιοσύνη

Ο Πρόεδρος των «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», Τιμολέων Κατσίπος σημείωσε: «Όραμά μας είναι να παρέχουμε πρωτοπόρα και καινοτόμα κτίρια, με σεβασμό στο περιβάλλον. Τα έργα μας έχουν άμεση σχέση με την καθημερινότητα και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Για εμάς το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της πολιτικής είναι η αποτελεσματικότητα».

Σε δήλωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΚΤΥΠ, Θανάσης Γιάνναρης επεσήμανε ότι: «Θεωρούμε χρέος μας να εξασφαλίζουμε στα παιδιά, που είναι το μέλλον της πατρίδας μας, τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την εκπαίδευσή τους».

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα