Επιστολή ΤΕΕ/ΤΑΚ για την άμεση συντήρηση και επισκευή πεζογέφυρας πλησίον Παγκρήτιου Σταδίου

Την συντήρηση και επισκευή της πεζογέφυρας πλησίον του Παγκρήτιου Σταδίου προτείνει το ΤΕΕ/ΤΑΚ με επιστολή του προς τον  Δήμαρχο Ηρακλείου  Βασίλη Λαμπρινό και τον  ΟΑΚ Α.Ε.

Η επιστολή

“Το 2003 ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, κατασκευάστηκε η μεταλλική πεζογέφυρα γνωστή σε όλους μας ‘’Γέφυρα Καλατράβα’’, με στόχο να συνδέσει το Παγκρήτιο Στάδιο, με το αστικό οδικό δίκτυο της πόλης του Ηρακλείου, εξυπηρετώντας αθλητές και συνοδούς, η οποία κατασκευάστηκε πάνω από την εκροή του ποταμού Γιόφυρου.

Σχεδόν 20 χρόνια μετά, η περίφημη πεζογέφυρα, που φτιάχτηκε για να δώσει μια άλλη αισθητική πινελιά στην περιοχή και να αποτελέσει πόλο έλξης για τους επισκέπτες, μοιάζει πλέον ένα ερείπιο. Έχει υποστεί διάβρωση σε όλο το μήκος της και τα πρανή του δρόμου γύρω της, έχουν υποχωρήσει και έχουν υποστεί καθίζηση λόγω αφενός της κακοκαιρίας και αφετέρου της έλλειψης μέτρων συντήρησης και προστασίας απέναντι στα καιρικά φαινόμενα.

Ως Δ.Ε. του ΤΕΕΤΑΚ, προτείνουμε την άμεση συντήρηση και επισκευή της συγκεκριμένης γέφυρας, αφού προηγηθεί μικροσκοπικός έλεγχος από ειδικούς, ώστε να μπορούν πλέον οι πολίτες να την διασχίζουν και να μην υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης της.

Αναμένουμε τις ενέργειες σας”.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα