ΤΕΕ/ΤΑΚ: Συνέδριο: Υδρογονάνθρακες, πράσινη μετάβαση, υδρογόνο: Κρήτη, ενεργειακός κόμβος

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/ Π. Τ.  Ανατολικής Κρήτης συνδριοργανώνει, με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας,  συνέδριο  με θέμα: «Υδρογονάνθρακες, πράσινη μετάβαση, υδρογόνο: Κρήτη, ενεργειακός κόμβος»  το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί  16 & 17 Δεκεμβρίου 2023  στο «Aquila Αtlantis Hotel» στο Ηράκλειο.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα: της Περιφέρειας Κρήτης, του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και  Έρευνας.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με την επικείμενη εξόρυξη των υδρογονανθράκων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης, η οποία αποτελεί μία δραστηριότητα που δημιουργεί έντονες αντιπαραθέσεις ως πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα, καθώς αφενός μπορεί να συνιστά μία δυνητική  πηγή εσόδων για ένα κράτος και τους πολίτες του και  αφετέρου το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που μπορεί να αφήνει,  χρήζει προσεκτικής διερεύνησης.

Επιπρόσθετα, θα παρουσιαστούν οι εξελίξεις και τα έργα στην Κρήτη σχετικά με το υδρογόνο, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Ε.Ε..

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει ομιλίες, παρουσιάσεις και τοποθετήσεις εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας,  της αγοράς υδρογονανθράκων, καθώς και θεσμικών και δημοσίων φορέων.

Η γλώσσα του Συνεδρίου είναι η Ελληνική και η είσοδος είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα