Σύμβαση για αποκατάσταση οδικού Δικτύου Δήμου Πλατανιά

Υπογράφτηκε τις προηγούμενες ημέρες από το Δήμαρχο Πλατανιά κο Ιωάννη Μαλανδράκη και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας ΝΕΑΡΧΟΣ ΑΤΕ, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση ζημιών κύριων δημοτικών οδικών υποδομών και των συνοδών τους υδραυλικών έργων της ΔΕ Κολυμβαρίου, Δήμου Πλατανιά», προϋπολογισμού μελέτης 900.000,00€.

Στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθούν εργασίες για την αποκατάσταση της βατότητας του δημοτικού οδικού δικτύου καθώς και των αναγκών που προέκυψαν από συνεχείς κακοκαιρίες σε Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Κολυμβαρίου του Δήμου Πλατανιά και αφορούν:
α) Την κατασκευή νέων τεχνικών διασταύρωσης
β) Τον καθαρισμό και ανακατασκευή υφιστάμενων “τεχνικών”, έργα απορροής ομβρίων.
γ) Την ανακατασκευή του οδοστρώματος σε επιλεγμένα σημεία που υπέδειξαν οι σχετικές Μελέτες, στο δημοτικό οδικό δίκτυο, τα οποία είχαν καταστραφεί από τις συνεχόμενες θεομηνίες και είχαν προσωρινά αποκατασταθεί.
δ) Τις διαμορφώσεις πρανών και στην κατασκευή τεχνικών έργων από συρματοκιβώτια ή από σκυρόδεμα, στα ρέματα όπου συνέβησαν αστοχίες.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Πλατανιά κος Ιωάννης Μαλανδράκης:

… συνεχίζουμε την κατασκευή έργων αποκατάστασης των υποδομών μας, μετά την παραλαβή των Μελετών και των απαραίτητων εγκρίσεων έτσι ώστε οι παρεμβάσεις μας να δημιουργούν “ ανθεκτικά έργα”…”

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε εννέα (9) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Το έργο είναι εγγεγραμμένο στο Τεχνικό πρόγραμμα και στον Προϋπολογισμό του 2024, του Δήμου Πλατανιά.

 Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα