Σύμβαση ανάπλασης οδών στον τόπο του εμπορικού κέντρου Κομοτηνής

Υπεγράφη το πρωί της Τρίτης 16 Ιανουαρίου στο γραφείο του Δημάρχου Κομοτηνής η σύμβαση του έργου «Ανάπλαση οδού Κανάρη και πέριξ οδών στον ιστορικό τόπο του εμπορικού κέντρου της Κομοτηνής»από τον Δήμαρχο Κομοτηνής, Ιωάννη Γκαράνη και τον ανάδοχο, Δημήτρη Παπαδήμο, παρουσία του Αντιδημάρχου Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού, Δημήτρη Καρασταύρου και της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Δέσποινας Πάσσου.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24% και φορέα υλοποίησης τον Δήμο Κομοτηνής. Χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Άλλες στρατηγικές παρεμβάσεις» που είναι ενταγμένο στον πυλώνα 1 της Πράσινης Μετάβασης στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Άξονα 1.2.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε δώδεκα μήνες, από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης δήλωσε: «Η Οδός Κανάρη και η γύρω περιοχή είναι σημεία αναφοράς του πολιτιστικού πυρήνα του ιστορικού τόπου μας, της Κομοτηνής. Το συγκεκριμένο έργο έρχεται να βελτιώσει την καθημερινότητα των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται για πολλά χρόνια στην περιοχή και ταυτόχρονα να διαμορφώσει μια όμορφη εικόνα για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες, οι οποίοι έρχονται ν’ ανακαλύψουν τις παραδοσιακές γωνιές της πόλης μας.

Συνεχίζουμε την αισθητική αναβάθμιση της πρωτεύουσας του Δήμου Κομοτηνής με σεβασμό στην παράδοση αλλά και με τη δημιουργία συνθηκών προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία, κάνοντας την πόλη λειτουργική. Ο πολιτιστικός πλούτος της περιοχής μας αναδεικνύεται βήμα- βήμα όπως αξίζει στην ιστορία και τους ανθρώπους της».

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα