Στηρίζουν την ανακύκλωση οι πολίτες Το πρόγραμμα που υλοποιεί η ΟΣΕΤΕΕ και τα οφέλη του

Η εκφρασμένη, πλέον και μέσω δημοσκόπησης, θέληση των πολιτών να εντάξουν την ανακύκλωση συστηματικά στη ζωή τους, αποδεικνύει ξανά την προσέγγιση που οφείλουν να έχουν όλες οι χώρες ως προς τα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Πρόσφατα το CNN Greece, στο πλαίσιο της δράσης Act for Earth, διενήργησε δημοσκόπηση σχετικά με το τι θα άλλαζαν στην καθημερινότητά τους για την προστασία του περιβάλλοντος.

Από τις απαντήσεις των συμμετεχόντων είναι φανερό πως οι πολίτες είναι έτοιμοι να ανακυκλώνουν συσκευασίες προϊόντων με στόχο να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και να συμβάλουν με αυτόν τον τρόπο στην προστασία του πλανήτη, ενώ στη δεύτερη θέση των απαντήσεων, οι συμμετέχοντες επέλεξαν τη λιγότερη χρήση πλαστικών μίας χρήσης.

Αναλυτικά οι απαντήσεις:

  • Να χρησιμοποιούμε λιγότερα πλαστικά μιας χρήσης 30,8%
  • Να κάνω συστηματικά ανακύκλωση στο σπίτι 53,8%
  • Να περιορίσω την περιττή κατανάλωση ενέργειας 10,3%
  • Να συμμετέχω σταθερά και συχνά σε εθελοντικές δράσεις 5,1%.

Από τις παραπάνω απαντήσεις καταγράφεται μικρή προθυμία αναφορικά με τη συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΟΣΕΤΕΕ) ως ανάδοχος υλοποίησης του προγράμματος κατάρτισης και πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα σε ζητήματα Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» προσφέρει σε χιλιάδες ωφελούμενους τη δυνατότητα να επιμορφωθούν σε αντικείμενα που έχουν να κάνουν με:

  • Σύγχρονα Συστήματα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων
  • Τήρηση Περιβαλλοντικών όρων σε Έργα και Δραστηριότητες.

Οι γνώσεις και οι δεξιότητες που λαμβάνουν οι καταρτιζόμενοι συνεισφέρουν στην ανάπτυξη «πράσινων» δραστηριοτήτων με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους.

Παράλληλα, η κατάρτιση και η πιστοποίηση στα παραπάνω αντικείμενα θα αποτελέσουν για τους ωφελούμενους του προγράμματος, χρήσιμα εφόδια για την εξειδίκευση και τη βελτίωσή τους στο νέο περιβάλλον εργασίας που θα διέπεται από αυστηρά περιβαλλοντικά πρωτόκολλα και προδιαγραφές.

Το έργο υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα