Στην τελική ευθεία η κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού Πεταλιδίου

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου με τίτλο «Κατασκευή εσωτερικών και εξωτερικών δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων του οικισμού Πεταλιδίου», μέσω της ανάρτησης του διαγωνισμού στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) και της δημοσίευσης της περίληψης διακήρυξης στον Τύπο. Η κατάθεση των προσφορών θα λήξει στις 4 Απριλίου και η αποσφράγισή τους θα γίνει στις 6 Απριλίου.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 10.052.420 ευρώ και αφορά στην κατασκευή εσωτερικών δικτύων συλλογής λυμάτων του οικισμού Πεταλιδίου καθώς και εξωτερικό αγωγό μεταφοράς λυμάτων στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Πεταλιδίου. Το συνολικό μήκος των δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων ανέρχεται σε 21,5 χλμ. Επίσης, περιλαμβάνει την κατασκευή 6 αντλιοστασίων μεταφοράς των λυμάτων.

«Πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις υλοποιούμε ένα μεγάλο περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό έργο για την ευρύτερη περιοχή του Πεταλιδίου. Μετά την ένταξη χρηματοδότησής του, η οποία έγινε στις 22 Δεκεμβρίου 2022, προχωρήσαμε άμεσα τις διαδικασίες δημοπράτησης του α΄ υποέργου. Η υλοποίηση του έργου δίνει την δυνατότητα στο Πεταλίδι να αναδειχθεί σε έναν σπουδαίο τουριστικό προορισμό», δήλωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, φανερά ικανοποιημένος για την εξέλιξη ενός έργου που αποτελούσε ζητούμενο για δεκαετίες στην περιοχή.

Επίσης, σημείωσε ότι στο επόμενο διάστημα, αναμένεται να δημοπρατηθεί και η Εγκατάσταση της Επεξεργασίας Λυμάτων.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα