Στην τελική ευθεία η χρηματοδότηση κτιριακών εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου Νίκαιας

H βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου Νίκαιας βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Τάσο Μυτόγλου.

Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχε και η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα που απαιτούνται προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναβάθμιση των παθολογικών κλινικών του 1ου ορόφου του Κεντρικού Κτηρίου.

Σύμφωνα με σχεδιασμό που έχει γίνει το επόμενο διάστημα θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ  Νοσοκομείου Νίκαιας (κύριος του έργου) Περιφέρειας Αττικής (φορέας χρηματοδότησης)  και ΚΤΥΠ Α.Ε.  (φορέας υλοποίησης). Η οριστική μελέτη του έργου έχει προϋπολογισμό 4.906.000 €. Όπως επισημάνθηκε, τόσο από την Αντιπεριφερειάρχη Σ. Αντωνάκου, όσο και από τον Διοικητή του Νοσοκομίου Τ. Μυτόγλου η υλοποίηση του έργου, «αποτελεί τη μόνη λύση για τις απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας σε θαλάμους οκτώ και δέκα κρεβατιών».

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης ζήτησε από τα αρμόδια στελέχη της Περιφέρειας να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο το οποίο θα συμβάλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών. Ειδικότερα υπογράμμισε: «Τόσο με την Ιδιότητα του Περιφερειάρχη, όσο και με εκείνη του Ιατρού γνωρίζω διαχρονικά τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν τόσο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, όσο και στα υπόλοιπά νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής. Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να είναι παρούσα, διαθέτοντας σημαντικό κονδύλια από ίδιους πόρους και μέσω ΕΣΠΑ, με κεντρικό στόχο τη βελτίωση των υποδομών που θα αξιοποιηθεί για την κάλυψη μέρους των αναγκών που υπάρχουν. Θωρακίζουμε το εθνικό σύστημα υγείας, παρέχοντας στους πολίτες υψηλής ποιότητας δημόσιες υποδομές».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα