Σε εξέλιξη οι εργασίες της υπογειοποίησης του σιδηροδρομικού διαδρόμου στα Σεπόλια (βίντεο)

Συνεχίζονται οι εργασίες της υπογειοποίησης του σιδηροδρομικού διαδρόμου στα Σεπόλια που θα μεταμορφώσει την συνοικία της Αθήνας.

Το έργο αφορά στην κατασκευή τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου, συνολικού μήκους 2,36 χλμ. εκ των οποίων τα 1,33 χλμ. περίπου θα είναι πλήρως υπογειοποιημένα.

Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται 2 νέες πεζοδιαβάσεις στην οδό Ξανθίππης και στην οδό Ξένου, και 2 κτήρια για την εξυπηρέτηση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Η κατασκευή ξεκινά από την έξοδο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών προς Θεσσαλονίκη και καταλήγει στις Τρεις Γέφυρες στην περιοχή Σεπολίων του Δήμου Αθηναίων. Το έργο έχει προϋπολογισμό 66,58 εκ. ευρώ και αναμένεται να συμβάλει στην βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της σιδηροδρομικής γραμμής και παράλληλα θα αυξήσει κατακόρυφα τη χωρητικότητα και τη δυναμική του δικτύου.

Βίντεο: Michael Miller

Υπογειοποίηση Σεπολίων | Σε εξέλιξη ένα από τα μεγαλύτερα σιδηροδρομικά έργα – YouTube

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα