Σε εξέλιξη η ψηφιοποίηση των οικοδομικών αδειών της Πολεοδομίας Πειραιά

Με εντατικούς ρυθμούς προχωράει η ψηφιοποίηση των οικοδομικών αδειών της Πολεοδομίας Πειραιά, ένα μεγάλο έργο το οποίο στοχεύει στον εκσυγχρονισμό της υπηρεσίας και στην άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών και υλοποιείται στον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε σήμερα την Πολεοδομία Πειραιά και μαζί με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Υπηρεσίας Δόμησης και Γενικού Σχεδιασμού Πόλης Δημήτρη Αράπη, ενημερώθηκε εκτενώς για την εξέλιξη του έργου.

Ήδη, έχει ψηφιοποιηθεί το 50% του αρχείου εντός 4 μηνών, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να είναι έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα, μέσω της οποίας πολίτες και επαγγελματίες θα μπορούν να αντλούν τα ψηφιακά αρχεία τους άμεσα και χωρίς την ταλαιπωρία που βιώνουν διαχρονικά σε ουρές και γκισέ υπηρεσιών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Συγκεκριμένα, ψηφιοποιείται το σύνολο των αρχείων που περιέχεται στους φακέλους: Τοπογραφικά, Διαγράμματα Κάλυψης, Κατόψεις, Τομές, Όψεις, Τεχνικές Εκθέσεις, Ξυλότυποι και Θεμελιώσεις.

Η χορήγηση των οικοδομικών αδειών θα γίνεται πλέον εύκολα και γρήγορα, με ένα απλό κλικ από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, εξοικονομώντας παράλληλα αρκετές ανθρωποώρες ετησίως.

Με την ολοκλήρωση του έργου εντός 6 – 8 μηνών θα έχει ψηφιοποιηθεί το 100% των οικονομικών αδειών, τόσο του Δήμου Πειραιά όσο και των δήμων, τους οποίους υποστηρίζει διοικητικά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η Πολεοδομία  του Δήμου μας μπαίνει στην ψηφιακή εποχή. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, το οποίο προχωράει με ικανοποιητικούς ρυθμούς και με την ολοκλήρωσή του θα συμβάλλει στη βελτίωση και στην επιτάχυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των μηχανικών της Πολεοδομίας. Κι αυτό γιατί άμεσα, χωρίς φυσική παρουσία και χωρίς ταλαιπωρία θα μπορούν να εκδίδουν ηλεκτρονικά τα έγγραφα που επιθυμούν από την Πολεοδομία μας. Ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε να αξιοποιούμε την τεχνολογία, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες μας, ώστε να γίνεται πιο εύκολη και πιο άμεση η  εξυπηρέτηση των πολιτών, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου Πειραιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος για τη συνεργασία σε ένα πρόγραμμα με προφανή οφέλη, στο οποίο συμμετέχουν κι άλλοι Δήμοι της Ελλάδας.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Υπηρεσίας Δόμησης και Γενικού Σχεδιασμού Πόλης Δημήτρης Αράπης, σημείωσε:«Επισκεφθήκαμε την Πολεοδομία Πειραιά με τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη για να δούμε πως εξελίσσεται το έργο της ψηφιοποίησης του αρχείου των οικοδομικών αδειών. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, είναι ένα μεγάλο έργο το οποίο υλοποιείται στον δήμο μας και ευχαριστούμε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και τον Πρόεδρο κ. Στασινό που μάς συμπεριέλαβε σε αυτό το πανελλαδικό πρόγραμμα. Είναι σημαντικό να μπορεί ο πολίτης να έχει άμεση πρόσβαση στο αρχείο χωρίς να χάνει χρόνο και ώρες και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι αυτή την εξέλιξη».

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα