Σε εξέλιξη έργα στον Δήμο Σερβίων

Τον δήμαρχο Σερβίων Χρήστο Ελευθερίου, καθώς και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου, επισκέφθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Διοίκησης και Οικονομικού, Μενέλαος Μακρυγιάννης και Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Απασχόλησης, Γιώργος Βαβλιάρας. Συζήτησαν για την εξέλιξη των ενταγμένων έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 στην περιοχή των Σερβίων, καθώς και τις δυνατότητες ανάπτυξης που προσφέρει η λίμνη Πολυφύτου.

Την συζήτηση ακολούθησε η δια ζώσης επίσκεψη σε έργα του Προγράμματος.

Συνοδευόμενοι από τον δήμαρχο και την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Τα Κάστρα», Χρυσάνθη Καραγιαννίδου, επισκέφθηκαν το έργο στερέωσης και αποκατάστασης του δυτικού Πύργου στο Κάστρο Σερβίων. Το έργο υλοποιείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης με συνολικό προϋπολογισμό €1.383.895. Ο υπεύθυνος μηχανικός του έργου κ. Γεώργιος Τεντώνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών, οι οποίες θα ολοκληρωθούν εντός του έτους. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της Βυζαντινής κληρονομιάς. Θα συμβάλλει στην ανάδειξη της Καστροπολιτείας των Σερβίων και θα δώσει την ευκαιρία στον επισκέπτη να θαυμάσει από κοντά τον Βυζαντινό πλούτο.

Οι αντιπεριφερειάρχες συνοδευόμενοι από τον αντιδήμαρχο Δ.Ε. Λιβαδερού Αγοραστό Βασίλειο επισκέφθηκαν ακόμη, στη θέση ΑΗΛΙΑ της κοινότητας Λιβαδερού το έργο κατασκευής εξωτερικού δικτύου ύδρευσης και δεξαμενής και την ανόρυξη νέας εφεδρικής γεώτρησης στην θέση Καψάλα Τριγωνικού, όπου ενημερώθηκαν από τους αναδόχους των έργων κ. Ψινόπουλο και κ. Τσιρέκα, αντίστοιχα.

Τα δύο έργα έχουν συνολικό προϋπολογισμό €370.968 και παραδίδονται στα τέλη Ιουλίου. Συμβάλλουν καταλυτικά στην κάλυψη με ασφαλή δίκτυα παροχής πόσιμου νερού την Κοινότητα Λιβαδερού και τους οικισμούς Τριγωνικού και Πολυρράχου. Οι κ. Βαβλιάρας και Μακρυγιάννης στο τέλος της επίσκεψης, δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την πορεία των έργων.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα