Πρόσω ολοταχώς για την ανάπλαση πλατείας στη Κοζάνη

Υπεγράφη τη Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, η σύμβαση του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δ.Ε. ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ», προϋπολογισμού μελέτης 252.000€, με χρηματοδότηση από πιστώσεις του ΕΑΠ 2017-2021, μεταξύ του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη και του εκπροσώπου της αναδόχου κατασκευάστριας εταιρείας «Κ/ΞΙΑ ΤΣΙΑΟΥΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΑΟΥΣΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. – ΠΑΤΣΙΛΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ», παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Κώστα Βόμβα.

Σύμφωνα με το έργο, η βασική γεωμετρία του σχεδιασμού της πλατείας διατηρείται. Η πρόσβαση γίνεται από τρία σημεία νότια, δυτικά και ανατολικά. Οι υπάρχουσες σκάλες στο βόρειο άκρο της πλατείας μέσω των οποίων γίνεται η πρόσβαση από τον ιερό ναό στον χώρο της πλατείας λόγω παλαιότητας καθαιρούνται και επανακατασκευάζονται, από σκυρόδεμα.

Περιμετρικά της υφιστάμενης εξέδρας καθαιρείται το υφιστάμενο γκαζόν και ο χώρος αυτός ενοποιείται με τον υπόλοιπο της πλατείας. Στο δυτικό άκρο επανασχεδιάζεται ο υφιστάμενος διάδρομος που οδηγούσε σε χώρο με κιόσκι και δημιουργείται και ένας ακόμη διάδρομος που οδηγεί στο νοτιοδυτικό άκρο της πλατείας. Τοποθετείται μεταλλική πέργολα τετράγωνη. Στο χώρο της πέργολας τοποθετούνται δυο μεταλλικά παγκάκια για ανάπαυση των χρηστών. Περιμετρικά της πέργκολας ενισχύονται οι υφιστάμενες φυτεύσεις για να υπάρχει επαρκής σκίαση του χώρου.

Ο κύριος χώρος συνάθροισης καθώς και οι νέοι και υφιστάμενοι οριοθετούνται περιμετρικά με κράσπεδο κήπου. Τα υφιστάμενα τοιχία και η εξέδρα διατηρούνται, αλλά λόγω των εκτεταμένων φθορών που παρουσιάζουν επισκευάζονται και επενδύονται με μάρμαρο σκαπιτσαριστό μπεζ. Οι στέψεις των τοιχίων επενδύονται με πλάκες γρανίτη τύπου κίτρο. Το δάπεδο της εξέδρας και οι σκάλες επενδύονται με γρανίτη σαγρέ τύπου κίτρο, ενώ ο κύριος χώρος της πλατείας και οι διάδρομοι επιστρώνονται με έγχρωμους κυβόλιθους από σκυρόδεμα.

Τα περιμετρικά πεζοδρόμια διατηρούνται και αλλάζουν μόνο οι πλάκες πεζοδρομίου με όμοιες με τις υφιστάμενες, στα σημεία που είναι φθαρμένες. Ο χώρος της εκκλησίας με το χώρο της πλατείας διαχωρίζονται με κιγκλίδωμα μεταλλικό σύνθετου σχεδίου.

Η συνολική προθεσμία περάτωσης του έργου (κατασκευή) ορίζεται σε έξι (6) μήνες και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα