Προσεχώς οι υπογραφές για τον άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά – Έργα αξίας 6,5 δις ως τα μέσα του 2023

Συμβάσεις έργων συνολικής αξίας 6,5 δισ. θα υπογράψουν, έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου 2023, οι τεχνικές εταιρείες και ενώ ήδη έχουν διπλασιάσει τα ανεκτέλεστα υπόλοιπά τους. Εξ αυτών οι συμβάσεις τριών σημαντικών οδικών έργων, προϋπολογισμού 900 εκατ., υπογράφονται μέχρι τέλος 2022.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνει στη συνέντευξή του στη «Ναυτεμπορική» και στη Τέτη Ηγουμενίδη ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης, το επόμενο εξάμηνο θα δημοπρατηθούν έργα αξίας 3,7 δισ., δημόσια και ΣΔΙΤ, και έχουν ξεκινήσει ή ξεκινούν οι διαγωνισμοί για έργα ύψους 700 εκατ., χρηματοδοτούμενα εξ ολοκλήρου από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός στην «Ναυτεμπορική» σε 3,5 χρόνια έχουν δημοπρατηθεί έργα 10 δισ. και έχουν υπογραφεί συμβάσεις έργων αξίας σχεδόν 4 δισ. ευρώ. Οι επενδύσεις σε κατασκευαστικά έργα εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν το 2025 σε ποσοστό 8,1% του ΑΕΠ από 4% το 2020.

Νέα έργα που θα προκηρυχθούν μέχρι τους πρώτους μήνες του 2023:

  • Παραχώρηση ΒΟΑΚ (δεύτερη φάση δεσμευτικές προσφορές) 1,7 δισ. ευρώ
  • Επέκταση της Γραμμής 2 προς Ίλιον (προκήρυξη μέχρι το τέλος του έτους) 550 εκατ. ευρώ
  • Προαστιακός Δυτικής Αττικής (προκήρυξη μέχρι το τέλος του έτους) 130 εκατ. ευρώ.
  • Σύνδεση της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω με την Εθνική Οδό 63 εκατ. ευρώ.
  • Οδικός άξονας Ιωάννινα – Κακαβιά, 310 εκατ. ευρώ.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα