Προσεχώς δημοπράτηση για την ανακατασκευή του Κολυμβητηρίου στα Χανιά

Υπογράφηκε εκ νέου η Προγραμματική Σύμβαση (με ενσωματωμένες τις μικροπαρατηρήσεις και βελτιώσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου), για το Έργο «Επισκευή και Αναβάθμιση Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων», από τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Άρη Παπαδογιάννη, τον Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Γιάννη Χίνο και την Πρόεδρο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων, Σοφία Τσισμενάκη.

Το Έργο, προϋπολογισμού 7.520.000€ από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Αθλητισμού, θα δημοπρατηθεί από τον ΟΑΚ τις αμέσως προσεχείς εβδομάδες (πριν από το Πάσχα) και αφορά στην αποκατάσταση, λειτουργική – αισθητική βελτίωση και περιβαλλοντική αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών και των υπαίθριων εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου στη Νέα Χώρα. Ουσιαστικά στην ολιστική ανακατασκευή του, για την οποία έχει δεσμευθεί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αντικείμενο της 3ετούς Προγραμματικής Σύμβασης είναι η παροχή τεχνικής συνδρομής από τον ΟΑΚ (ως φορέα υλοποίησης της δημοπράτησης και της εξέλιξης των εργασιών) προς το Υπουργείο Αθλητισμού που είναι ο Κύριος του Έργου και το ΕΑΚ Χανίων που θα επιβλέπει την πρόοδο του, αλλά και τον ΝΟΧ, ο οποίος είναι ο κύριος χρήστης των εγκαταστάσεων.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, έκανε λόγο για «μια ιστορική ημέρα, όπου ξεπεράστηκαν και τα τελευταία εμπόδια και υλοποιείται το έργο πνοής για την αθλητική κοινότητα των Χανίων».

Ο ΟΑΚ μπορεί άμεσα να δημοπρατήσει και υπό την διαρκή επίβλεψή του να ανακαινιστεί πλήρως το Ναυταθλητικό Κέντρο Χανίων, αποδίδοντας στην τοπική κοινωνία, αλλά και στον ελληνικό αθλητισμό, σύγχρονες εγκαταστάσεις για να συνεχιστεί η μεγάλη παράδοση Ολυμπιονικών και διεθνών πρωταθλητών στον υγρό μας στίβο».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ, Άρης Παπαδογιάννης, στάθηκε στην ικανότητα του Οργανισμού να διεκπεραιώσει το σπουδαίο Έργο, στην ετοιμότητά του με τα Τεύχη Δημοπράτησης και δεσμεύτηκε για τον σχετικό διαγωνισμό εντός Απριλίου.

Ο Πρόεδρος του ΝΟΧ, Γιάννης Χίνος, επισήμανε την «εξαιρετική συνεργασία με τον ΟΑΚ, το ΕΑΚ Χανίων και το Υπουργείο –ευχαρίστησε και για το πρόσφατο χρησιδάνειο 20 βατήρων από το ΟΑΚΑ» και τόνισε πως «ένα όνειρο δεκαετιών πλέον παίρνει τον δρόμο του, με επόμενο βήμα την δημοπράτηση του».

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων, όπου ανήκει το Ναυταθλητικό Κέντρο, Σοφία Τσισμενάκη, υπογράμμισε ότι «η επίβλεψη του Έργου από τον ΟΑΚ αποτελεί εγγύηση ότι θα εκτελεστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στον πιο σύντομο χρόνο».

Παρόντες στην υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης ήταν η Βουλευτής Χανίων, Σέβη Βολουδάκη, το μέλος του ΔΣ του ΕΑΚ Χανίων και υπεύθυνος για την ναυταθλητική εγκατάσταση, Λευτέρης Μπουζάκης και οι Θοδωρής Νικολαΐδης και Γιώργος Μαραγκάκης, Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του ΝΟΧ, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα