Προκηρύχθηκαν νέα Αντιπλημμυρικά έργα της Π.Ε. Λευκάδας ύψους 833.000 ευρώ

Νέο έργο αντιπλημμυρική προστασίας, προϋπολογισμού 833.000 ευρώ, προκήρυξε (29/11/2023) η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ).

Το νέο έργο «Συντηρήσεων Αποκαταστάσεων Αντιπλημμυρικών Έργων Π.Ε. Λευκάδας» περιλαμβάνει την κατασκευή νέων αντιπλημμυρικών έργων (τοιχία, συρματοκιβώτια, κλπ.), συντήρηση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων (επισκευές, απομάκρυνση προσχώσεων, κλπ.), αλλά και ένα ευρύ πρόγραμμα καθαρισμού των χειμάρρων και των ρεμάτων από φερτά υλικά, αυτοφυή βλάστηση και λοιπές αποθέσεις που εμποδίζουν την ομαλή ροή του νερού.

«Τα νέα αντιπλημμυρικά 833.000 ευρώ είναι ένα ακόμα μεγάλο έργο που έρχεται να προστεθεί στο διαρκή αγώνα μας για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Από την πρώτη στιγμή της θητείας μας, θέσαμε ως ύψιστη προτεραιότητά μας την προστασία της ανθρώπινης ζωής, των περιουσιών των συμπολιτών μας και των δημόσιων υποδομών. Και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γιατί με καλό σχεδιασμό και συνεχή προσπάθεια αυτά τα 4 χρόνια, κατορθώσαμε η Λευκάδα να είναι η μόνη από τα Ιόνια νησιά, που δεν αντιμετώπισε σημαντικά πρόβλημα από τα πολλά και απανωτά ακραία καιρικά φαινόμενα.

Με πληθώρα έργων αντιστήριξης, αντιπλημμυρικών, αντιδιαβρωτικών και ομβρίων, με ακατάπαυστους καθαρισμούς χειμάρρων, ρεμάτων και του οδικού δικτύου μας, αλλά και συνεχείς ενημερώσεις και οδηγίες προς τους πολίτες για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων, έχουμε καταστήσει τη Λευκάδα πιο ανθεκτική.

Με έργα ουσίας που χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε θωρακίζουμε τον τόπο μας και κάνουμε την καθημερινότητα των πολιτών καλύτερη» υπογραμμίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών στο διαγωνισμό είναι η 19 Δεκεμβρίου 2023, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ.

Το έργο «Συντηρήσεις Αποκαταστάσεις Αντιπλημμυρικών Έργων Π.Ε. Λευκάδας», με προϋπολογισμό 833.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ) [πρώην Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ)] της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με Κ.Ε. 2023ΝΠ22200015 [Παλαιός ΠΔΕ Κ.Ε. 2020ΕΠ52200002] και υλοποιείται από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων (ΔΤΕ) της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα