Πλήρως ανακαινισμένα τα γήπεδα στα σχολεία της Ελευσίνας

Η ανακατασκευή και ανακαίνιση των χώρων, πραγματοποιήθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση η οποία και εντάσσεται στο πλαίσιο σύμβασης δωρεάς μεταξύ Δήμου Ελευσίνας & Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης», που υπεγράφη την 1.3.2023.

Συγκεκριμένα, οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στους προαύλιους χώρους των δύο ανωτέρω σχολικών μονάδων, αφορούσαν σε επίστρωση ακρυλικού δαπέδου, επίστρωση τσιμεντοκονίας σε σημεία όπου εξέχουν ρίζες, καθώς και διαγραμμίσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στο πλαίσιο της σύμβασης δωρεάς με το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αλέξανδρος Ωνάσης» εμπεριέχονται συνολικά, έργα που αφορούν σε ανακαίνιση και κατασκευή 6 υπαίθριων αθλητικών χώρων καθώς και στην κατασκευή του πρώτου skate park της Ελευσίνας.

Σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αθανάσιος Μαυρογιάννης σημείωσε: «Στα πλαίσια της σύμβασης δωρεάς του Δήμου μας με το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αλέξανδρος Ωνάσης», συνεργαστήκαμε, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε την ανακαίνιση των γηπέδων στους προαύλιους χώρους του 2ου και 4ου Γυμνασίου Ελευσίνας, καθώς και του 2ου Λυκείου Ελευσίνας. Στα πλαίσια της ίδιας σύμβασης δωρεάς, το Κοινωφελές Ίδρυμα θα παραδώσει στον Δήμο μας προς χρήση τρεις πλήρως ανακαινισμένους χώρους άθλησης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το κοινωφελές Ίδρυμα «Αλέξανδρος Ωνάσης», τόσο για την προσφορά του προς τον Δήμο μας, όσο και για την άψογη και αποτελεσματική συνεργασία μας».

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Είναι πολύ σπουδαίο, όχι μόνο να δημιουργούμε ασφαλείς χώρους για τους μαθητές των σχολείων μας αλλά και χώρους αναψυχής για τους νέους. Ακόμα πιο σπουδαίο για εμάς, ως Δημοτική Αρχή, είναι η εμπιστοσύνη που μας έδειξε ένα Ίδρυμα, όπως το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αλέξανδρος Ωνάσης», το οποίο –στο πλαίσιο και της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας- συνδράμει στο έργο μας, μέσω δωρεάς. Τρία από τα γήπεδα λοιπόν, που συμπεριλαμβάνονται στη σύμβαση, παραδόθηκαν στους μαθητές των σχολείων και το επόμενο διάστημα αναμένουμε να ολοκληρωθούν και τα επόμενα».

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Σ. Παπαδημητρίου δήλωσε: «Για εμάς, στο Ίδρυμα Ωνάση, η Ελευσίνα, που «πρωταγωνιστεί» φέτος ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, είναι ένας νέος σταθμός στην ολοκληρωμένη πολιτική μας για την ενεργοποίηση των κοινοτήτων και την απελευθέρωση των δυνάμεών τους. Αυτό συμβολίζει και η δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση, καθώς θέλουμε να λειτουργούμε πάντοτε ως καταλύτης σε τοπικό επίπεδο, με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Με τη δωρεά αυτή ανακατασκευάστηκαν και ανακαινίστηκαν τα 3 γήπεδα στο 2ο και 4ο Γυμνάσιο, όπως και στο 2ο Λύκειο Ελευσίνας. Θα ακολουθήσουν άλλοι 3 υπαίθριοι αθλητικοί χώροι, καθώς και το πρώτο skate park. Με τον τρόπο αυτό προσφέρουμε μία συνολική εμπειρία άθλησης στους μαθητές, «ακούμε» τις ιστορίες που συνθέτουν το αφήγημα της πόλης που εξερευνά την καθημερινότητά της και πειραματίζεται. Μιας πόλης που μπορεί να «επανασυστήνεται» στους κατοίκους και τους επισκέπτες της».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα