Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Ένταξη νέου έργου αποπεράτωσης Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου,προϋπολογισμού 322.400 ευρώ

Την ένταξη νέου έργου που αφορά στην αποπεράτωση του υπόγειου χώρου του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έργο προϋπολογισμού 322.400 ευρώ (με ΦΠΑ).

Το έργο θα επιτρέψει στο Π.Π.Ι. Σκύρου να λειτουργήσει πλήρως με τις βοηθητικές χρήσεις που αναπτύσσονται στον υπόγειο χώρο.

Το υπόγειο έχει επιφάνεια 367,92 m2 και προβλέπεται να υπάρχουν οι παρακάτω χώροι:

 1. Χώρος στάθμευσης του ασθενοφόρου
 2. Χώρος των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων
 3. Χώρος πλυντηρίου
 4. Τουαλέτες
 5. Ψυγείο
 6. Λινοθήκη
 7. Αίθουσα φύλαξης
 8. Αποθήκη
 9. Ανελκυστήρας
 10. Αποδυτήρια
 11. Αίθουσα Αρχείου
 12. Διαγνωστικό κέντρο

Επιπρόσθετα, στον περιβάλλοντα χώρο προβλέπεται η κατασκευή δρόμου με άσφαλτο που θα συνδέει το επίπεδο του ισογείου με το υπόγειο και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο με τον χώρο στάθμευσης του νησιού.

Επιπρόσθετα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έπειτα από αίτημα της Δημοτικής Αρχής προχώρησε στην προμήθεια πλήρως εξοπλισμένου μεταλλικού οικίσκου, αξίας 14.074 ευρώ (με ΦΠΑ), ο οποίος τοποθετήθηκε στον εξωτερικό χώρο του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου, προκειμένου να είναι δυνατή η εξέταση και προσωρινή νοσηλεία ασθενών με συμπτώματα covid-19, με ασφάλεια εκτός του Ιατρείου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε σχετικά: «Η παροχή αξιοπρεπών συνθηκών περίθαλψης για τους συμπολίτες μας,αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα την οποία υπηρετούμε με προσήλωση, μεθοδικότητα και πείσμα. Η Σκύρος μας, αποτελεί τόσο για τους μόνιμους κατοίκουςτης όσο και για τους χιλιάδες επισκέπτες της, μια αυτοτελή γεωγραφική ενότητα η οποία πρέπει να διαθέτει τη μέγιστη επάρκεια στον νευραλγικό τομέα της υγείας».

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα