Π.Ε.Λευκάδας: Σε εξέλιξη παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο – Σε ποια σημεία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο έργο της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό δίκτυο των Σφακιωτών, αλλά και σε σημεία του Άγιου Νικήτα και στο Λιβάδι Καρυάς, προϋπολογισμού 713.000 ευρώ.

Το έργο ξεκίνησε τον Οκτώβριο 2023 και ήδη έχουν ολοκληρωθεί νέες ασφαλτοστρώσεις σε Πινακοχώρι, Ασπρογερακάτα και Άγ. Νικήτα, ενώ πλέον έχουν πάρει σειρά τεχνικές παρεμβάσεις στον κεντρικό δρόμο Σπανοχώρι – Λαζαράτα – Ασπρογερακάτα. Συγκεκριμένα, σε όλο το μήκος του δρόμου κατασκευάζονται νέα φρεάτια αποχέτευσης ομβρίων, τα οποία συνδέονται στους υφιστάμενους κεντρικούς αγωγούς που υπάρχουν κάτω από τα πεζοδρόμια.

«Με χαρά διαπίστωσα τη σημαντική πρόοδο του μεγάλου έργου οδικής ασφάλειας 713.000 ευρώ, που ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχουν αποκτήσει νέους ασφαλτοτάπητες το Πινακοχώρι, τα Ασπρογερακάτα και ο Αγ. Νικήτας, και πλέον επικεντρωνόμαστε στον κεντρικό δρόμο των Σφακιωτών, στην ευθεία Σπανοχώρι – Λαζαράτα – Ασπρογερακάτα, αρχίζοντας με την κατασκευή νέου δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων σε όλο το μήκος του δρόμου.

Με το νέο δίκτυο δίνουμε οριστική λύση στο πρόβλημα των βρόχινων νερών, τα οποία κατά τη διάρκεια βροχοπτώσεων δημιουργούν πρόβλημα τόσο στην κυκλοφορία των οχημάτων όσο και των κατοίκων. Ένα πρόβλημα χρόνιο, το οποίο τα τελευταία χρόνια εκδηλώνεται όλο και πιο έντονα εξ αιτίας της κλιματικής κρίσης.

Ακολουθούν φρεζαρίσματα και νέες ασφαλτοστρώσεις επί του ταλαιπωρημένου αυτού κεντρικού δρόμου, καθώς και ανακατασκευή των πεζοδρομίων στα σημεία που έχουν υποστεί καθίζηση.

Με το σημαντικό αυτό έργο ο κεντρικός δρόμος των Σφακιωτών αποκτά βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας και άνεσης, αναβαθμίζοντας την προσβασιμότητα και την εικόνα της ευρύτερης περιοχής» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, μετά το πέρας της αυτοψίας που πραγματοποίησε στις 27/11/2023 στο έργο.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα