Π.Ε. Ηλείας: Αντιπλημμυρικά έργα στον ποταμό Ερύμανθο

Σε νέες εκτεταμένες εργασίες που αφορούν συντήρηση και αποκατάσταση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στον ποταμό Ερύμανθο της Π.Ε. Ηλείας.

Στο πλαίσιο σύμβασης που υπέγραψε τη Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, προβλέπονται παρεμβάσεις ύψους 1,36 εκατ. ευρώ, σε τουλάχιστον οκτώ σημεία που έχουν τεθεί σε προτεραιότητα εξιατίας προβλήματων που εκδηλώθηκαν στο παρελθόν.

Ειδικότερα, εργασίες αποκατάστασης πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα στη συμβολή των ποταμών Ερυμάνθου, Τσεμπερούλας και Αλφειού, καθώς επίσης στις θέσεις Γουλάς, Ριζιά, Μπούκα, Μεσονήσι, στη γεώτρηση Άσπρων Σπιτιών, στο αντλιοστάσιο Ξηρόκαμπου αλλά και στην ορεινή κοίτη του ποταμού. Επίσης, σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους θα γίνει απομάκρυνση, απορριμμάτων, μπαζών ή βλάστησης σε όλο το μήκος της πεδινής και ορεινής κοίτης.

Το έργο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και αποτελεί υποέργο της μεγάλης εργολαβίας Συντήρηση – Αποκατάσταση Υφιστάμενων Αντιπλημμυρικών Έργων αρμοδιότητας Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

 Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα