ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΤΕΥΧΩΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΣΩ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΔΙΤ”

ΕΑΑΔΗΣΥ: ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΤΕΥΧΩΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΣΩ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΔΙΤ”

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών δράσης στον τομέα των Δημοσίων Συμβάσεων και των αρμοδιοτήτων του ιδρυτικού της νόμου, η Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ. συνέστησε Ομάδα Εργασίας για την εκπόνηση Πρότυπων Τευχών Διακηρύξεων για την “Κατασκευή και Αναβάθμιση Λιμενικών Υποδομών μέσω Συμβάσεων Παραχώρησης και Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)”, με σκοπό την προώθηση των αντίστοιχων διαγωνιστικών διαδικασιών που βασίζονται σε ιδιωτικές επενδύσεις απαραίτητες για την εθνική οικονομία.

Η Ομάδα Εργασίας, αποτελούμενη από εξειδικευμένους επιστήμονες και εκπροσώπους των αρμοδίων Υπουργείων, έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες της με εντατικούς ρυθμούς. Η συγκρότηση της Ομάδας αυτής καταδεικνύει τη σημασία και την προτεραιότητα που αποδίδει η Αρχή στη δημιουργία παραδοτέων ιδιαιτέρως ωφέλιμων για τους φορείς και την αγορά, ενώ ταυτόχρονα, η πρωτοβουλία αυτή συνδέεται άρρηκτα με το έργο που παρακολουθεί και συνδιαμορφώνει ο Πρόεδρος της Αρχής κ. Γ. Καταπόδης ως Συμπρόεδρος της Ομάδας Εργασίας της Οικονομικής Επιτροπής για την Ευρώπη των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (UNECE WP PPPs). Τέλος, η Ομάδα φιλοδοξεί το προϊόν της επεξεργασίας της, αφότου εγκριθεί, να αποτελέσει πρότυπο και για άλλες Ευρωπαϊκές Ανεξάρτητες Αρχές στον τομέα δημοσίων συμβάσεων κατά τη ρύθμιση του σπουδαίου οικονομικού τομέα των Συμβάσεων Παραχώρησης και των ΣΔΙΤ.

Για να διαβάσετε πατήστε ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα