Ολιστικό σύστημα παρακολούθησης δικτύων ύδρευσης Ηρακλείου

Υπεγράφη την Παρασκευή 29-12-2023 μεταξύ της ΔΕΥΑΗ και της αναδόχου εταιρείας και της αναδόχου εταιρείας ΘΑΛΗΣ A.E. η σύμβαση «ΟΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» ποσού 7.218.293,00 € (πλέον Φ.Π.Α.)

Η σύμβαση έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», με βάση την με αρ. πρωτ. ΕΥΔ ΠΕΚΑ&ΠΟΛΠΡΟ 5228/17-05-2023 Απόφαση ένταξης του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ ΕΤΠΑ και ΤΣ (κωδικός ΟΠΣ 5201711).

Ο σκοπός του συστήματος είναι η συγκέντρωση των πληροφοριών από όλες τις εγκαταστάσεις Ύδρευσης της πόλης Ηρακλείου σε Κέντρο Ελέγχου και η συνολική επεξεργασία τους.

Συνοπτικά η σύμβαση πέραν του απαραίτητου λογισμικού και ειδικού εξοπλισμού περιλαμβάνει :

  • 19.500 Ψηφιακούς Υδρομετρητές Ασύρματης Μετάδοσης Κατανάλωσης και
  • 15 τοπικούς σταθμούς  ελέγχου ποιότητας εσωτερικού δικτύου

Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έργα της ΔΕΥΑΗ που συγχρηματοδοτούνται από κοινοτικούς πόρους και βρίσκονται σε εξέλιξη θα αντικατασταθούν όλα τα υδρόμετρα  της πόλης Ηρακλείου με νέους ψηφιακούς υδρομετρητές με ενσωματωμένη διάταξη καταγραφής και επικοινωνίας.

Ο χρόνος υλοποίησης της σύμβασης είναι 18 μήνες από την υπογραφή της. Η υλοποίηση της σύμβασης θα συμβάλλει σημαντικά στην άμεση παρακολούθηση και έλεγχο της κατανάλωσης, του ισοζυγίου νερού την παρακολούθηση της ποιότητας νερού, στη μείωση του λειτουργικού κόστους και στη βελτιστοποίηση της λειτουργία του συστήματος υδροδότησης της πόλης Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα