Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπέβαλε στον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ν. Παπαθανάση τους Φακέλους για τα έργα που θα γίνουν με ΣΔΙΤ και αφορούν σε δύο Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων

Γ. Πατούλης: «Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας και με γρήγορα βήματα συμβάλλουμε στην υλοποίηση σημαντικών έργων για την καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων. Με τη στενή συνεργασία των εμπλεκόμενων υπουργείων γυρίζουμε οριστικά σελίδα και μπαίνουμε σε μία νέα εποχή στο ζήτημα της ανακύκλωσης και της διαχείρισης των απορριμμάτων»

Στα χέρια του Αρμόδιου Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ν. Παπαθανάση καθώς και του Γενικού Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), Ο. Καβαλάκη βρίσκονται οι φάκελοι που υπέβαλε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης προκειμένου να προχωρήσει μέσω ΣΔΙΤ, η υλοποίηση των μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων του Κεντρικού Τομέα Αθηνών και του Πειραιά. 

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία υπηρεσιακών στελεχών, ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί τις δεσμεύσεις της και με γρήγορα βήματα συμβάλλει στην πραγματοποίηση σημαντικών έργων για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.

«Με τη στενή συνεργασία των εμπλεκόμενων υπουργείων γυρίζουμε οριστικά σελίδα και μπαίνουμε σε μία νέα εποχή στο ζήτημα της ανακύκλωσης και της διαχείρισης των απορριμμάτων. Καταθέσαμε σήμερα τους φακέλους για την υπαγωγή των δύο μονάδων διαχείρισης στερεών αποβλήτων της Αττικής στο Νόμο των ΣΔΙΤ. Με τη στενή συνεργασία των αρμόδιων υπουργείων και των υπηρεσιών της Κεντρικής Διοίκησης το επόμενο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας με σκοπό τα έργα να έχουν εκκινήσει έως το τέλος του 2021. Παρά τις τεράστιες δυσκολίες που έχουν ανακύψει λόγω πανδημίας είμαστε εντός των χρονοδιαγραμμάτων μας και προχωράμε σε αυτό που δεσμευθήκαμε στους συμπολίτες μας. Θα κάνουμε ότι είναι εφικτό για να μην επιτρέψουμε οι κάτοικοι της Αττικής να ζήσουν με τα σκουπίδια στην πόρτα τους».

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Ν. Παπαθανάσης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την υλοποίηση ενός νέου σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττικής και υπογράμμισε ότι έχει δώσει εντολή όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες να συνεργαστούν στενά με τα στελέχη της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ προκειμένου να τρέξουν χωρίς καθυστερήσεις όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για να υλοποιηθούν μέσω ΣΔΙΤ δύο σημαντικά έργα όπως είναι οι συγκεκριμένες μονάδες επεξεργασίας.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα