Νέο κτίριο της Πολιτιστικής Εστίας των Ιώνων στη Νέα Ιωνία Βόλου

Παραδόθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το νέο κτίριο της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας. Το κτίριο κατασκευάστηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 820.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σε μια λιτή τελετή πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του κτιρίου από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, της Υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρής, της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη, της Προέδρου του Δ.Σ. της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Ιωνες» Αργυρώς Μάμαλη-Κοπάνου, των Βουλευτών Χρήστου Μπουκώρου, Αθανασίου Λιούπη, Κώστα Μαραβέγια, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, της πρώην Υφυπουργού Μαρίνας Χρυσοβελώνη, του εκπροσώπου του Δήμου Βόλου Κώστα Λούλη, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, μελών του Δ.Σ. της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Ιωνες» καθώς και πλήθος κόσμου.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε ότι «ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι είναι να το κάνεις. Παραδίδουμε σήμερα ένα κτίριο που είναι η «κιβωτός» της ιστορίας της ψυχής των Ιώνων. Ένα έργο μεγάλης εθνικής σημασίας, το οποίο περικλείει την αγάπη και τη βούληση όλων των ανθρώπων που ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στη Νέα Ιωνία από τα παράλια της Μικράς Ασίας. Έργο που αποδεικνύει ότι η Περιφέρεια και η Πολιτεία στέκονται με σεβασμό απέναντι στους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας. Τιμούμε ένα Σύλλογο που κρατά άσβεστη τη φλόγα της ιστορίας, του πολιτισμού, των παραδόσεων των Μικρασιατών. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αντιμετώπισε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, βρήκε τη χρηματοδότηση και αποδίδει σήμερα το νέο κτίριο. Είναι μεγάλη μέρα σήμερα για τη Νέα Ιωνία καθώς πρόκειται για ένα διαγενεακό έργο. Ευχαριστούμε το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου αλλά και όλους όσους βοήθησαν να έχουμε σήμερα αυτό το κτίριο. Στέλνουμε ένα μήνυμα παραγωγικής συνεργασίας».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα