Νέο Έργο Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Οδών Δήμου Κομοτηνής

Υπογράφηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2024, στο Δημαρχείο Κομοτηνής από τον Δήμαρχο Κομοτηνής, Ιωάννη Γκαράνη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΤΕΒΕ, Αθανάσιο Πιατίδη παρουσία του Αντιδημάρχου, Δημήτρη Καρασταύρου και της Διευθύντριας Τεχνικών Υπηρεσιών, Δέσποινας Πάσσου, το έργο με τίτλο: «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Οδών Δήμου Κομοτηνής».

Το έργο έχει ως αντικείμενο την εκτέλεση εργασιών για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας οδών στην περιοχή του Δήμου Κομοτηνής. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε υφιστάμενο οδικό δίκτυο και αποσκοπούν στη βελτίωση της παρεχόμενης οδικής ασφάλειας και στη μείωση των ατυχημάτων. Συγκεκριμένα, οι εργασίες αφορούν αγροτικές οδούς στην περιοχή των οικισμών Αιγείρου, Νέας Καλλίστης και Κοσμίου, Βοσπόρου και παραθεριστικού οικισμού Αρωγής. Επίσης, θα εκτελεστούν ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες σε δρόμους και πεζόδρομους ευθύνης Δήμου Κομοτηνής. Συγκεκριμένα, θα τοποθετηθούν χαλύβδινοι ιστοί οδοφωτισμού στις οδούς: Αισώπου, Πολύμνιας, Πλάτωνος, Εμμανουήλ Παππά, Ανεμώνης και Ηρακλείτου. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Είναι συνολικού προϋπολογισμού 2.430.000 ευρώ,κι έχει ως ορίζοντα ολοκλήρωσης τους δώδεκα μήνες.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή της σύμβασης τόνισε τα εξής: «Υπογράψαμε σήμερα άλλο ένα σημαντικό έργο, που αποσκοπεί στη βελτίωση της καθημερινότητας στον Δήμο μας. Μεριμνούμε διαρκώς για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου να πραγματοποιούμε παρεμβάσεις στην πόλη και στους οικισμούς μας. Πέρα από τα μεγάλα έργα πνοής, που έχουμε εντάξει και ξεκινάμε την υλοποίησή τους, φροντίζουμε και τη διαχείριση της καθημερινότητας με έργα στην οδοποιία και στον οδοφωτισμό, που στοχεύουν στην καλυτέρευση των συνθηκών ασφάλειας».

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα