Νέο αντιπλημμυρικό έργο στον Δήμο Φυλής

Αυτοψία στο νέο αντιπλημμυρικό έργο και θα δώσει οριστικό τέλος στα πλημμυρικά φαινόμενα της οδού Πηνειού και της ευρύτερης περιοχής που έχουν ταλανίσει, επί δεκαετίες τους κατοίκους των Άνω Λιοσίων, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς κατά την εκκίνηση των εργασιών, την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023.

Το νέο αντιπλημμυρικό έργο προϋπολογισμού 15 εκατ, ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής.

Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει κατασκευή δικτύου αγωγών αποχέτευσης ομβρίων και φρεατίων υδροσυλλογής στους εξής δρόμους:
• Πηνειού (από Λεωφόρο Φυλής μέχρι την οδό Αιγαίου Πελάγους)
• Πίνδου (από το τέρμα μέχρι την οδό Αλιάκμονος)
• Καραϊσκάκη (από την οδό Πηνειού ή 25ης Μαρτίου μέχρι το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΑ)
• Αιγαίου Πελάγους (από την Αλιάκμονος μέχρι τη συμβολή με την Πηνειού)

Το συνολικό μήκος των αγωγών υπολογίζεται σε 3 km και μέσω αυτών τα όμβρια θα διοχετευτούν, αρχικά, στη λίμνη ανάσχεσης του Πάρκου Πόλης των Άνω Λιοσίων κι από εκεί (μέσω του αγωγού Ευπυρίδων) στον Κηφισό.

Ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, αφού ευχαρίστησε θερμά τον κο Πατούλη για την ανταπόκριση και τη στήριξη στην υλοποίηση του έργου ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως πρόκειται για ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο που θα λύσει ουσιαστικά τα προβλήματα από τα πλημμυρικά φαινόμενα, τα οποία αντιμετωπίζει η περιοχή και θα δημιουργήσει νέες συνθήκες στην καθημερινότητα και την ασφάλεια των πολιτών.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα