Μετρό: Σε δημόσια διαβούλευση η περιβαλλοντική μελέτη για την επέκταση της Γραμμής 2 προς Ίλιον

Σε δημόσια περιβαλλοντική διαβούλευση τέθηκε η περιβαλλοντική μελέτη για την «Επέκταση της Γραμμής 2 προς Ίλιον». Η δημόσια διαβούλευση παραμένει ανοιχτή μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2024.

Όπως αναφέρεται και στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η κατασκευή της Επέκτασης της Γραμμής 2 μετά τον Σταθμό «Ανθούπολη» προς την περιοχή του Ιλίου και Αγίου Νικολάου έχει σχεδιασθεί με σκοπό:

  • Την εξυπηρέτηση πολλών πυκνοκατοικημένων περιοχών των Δυτικών Προαστίων.
  • Τη μελλοντική αύξηση της δικτύωσης των Γραμμών Μετρό με την πρόβλεψη ανταπόκρισης στον Σταθμό «Ίλιον» με τη μελλοντική επέκταση της Γραμμής 4 προς Πετρούπολη.

Οι σήραγγες μεταξύ των σταθμών είναι διατομής διπλής τροχιάς, ενώ ο Επίσταθμος μετά το σταθμό «Άγιος Νικόλαος» είναι διευρυμένης διατομής/τριπλής τροχιάς.

Τρεις νέοι σταθμοί

Η υπόγεια επέκταση της Γραμμής θα ξεκινά από την Ανθούπολη και θα έχει συνολικό μήκος 4χλμ. Θα διαθέτει τρεις νέους σταθμούς:

  • «ΠΑΛΑΤΙΑΝΗ» στη συμβολή οδών Θηβών και Καππαδοκίας,
  • «ΙΛΙΟΝ» στη συμβολή οδών Θηβών και Ελαιών,
  • «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» στη συμβολή οδών Αγίου Νικολάου και Παραμυθιάς.

Στο έργο περιλαμβάνεται επίσης και η κατά 20.000 τ.μ. επέκταση του Αμαξοστασίου «Ελαιώνα» με συντήρηση του τροχαίου υλικού. Η διάρκεια των έργων έχει οριστεί σε πέντε χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης.

Με την ολοκλήρωση της επέκτασης, η Γραμμή 2 θα φτάσει στους 23 σταθμούς, οι οποίοι θα είναι: Ανθούπολη, Περιστέρι, ‘Αγιος Αντώνιος, Σεπόλια, Αττική, Σταθμός Λαρίσης, Μεταξουργείο, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Συγγρού-Φιξ, Νέος Κόσμος, ‘Αγιος Ιωάννης, Δάφνη, ‘Αγιος Δημήτριος, ‘Αλιμος, Αργυρούπολη, Ελληνικό, ‘Αγιος Νικόλας, Παλατιανή, Ίλιον.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα