Κατώτατος μισθός: H τροπολογία για τη νέα αύξηση

Την τροπολογία για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού του 2023 εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Από την εν λόγω τροπολογία προκύπτει πως επισπεύδεται η διαδικασία διαβούλευσης για την νέα αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού και η εισήγηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Κωστή Χατζηδάκη θα κατατεθεί έως τις 10 Μαρτίου 2023 στο υπουργικό συμβούλιο αντί για τον Απρίλιο που προέβλεπε το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο. Αυτό γίνεται για να τεθεί σε ισχύ η αύξηση του νέου κατώτατου από την 1η Απριλίου 2023 και όχι 1η Μαΐου 2023.

Η τροπολογία

Όπως αναφέρει το άρθρο 1  που φέρει τον τίτλο “Καθορισμός  κατώτατου μισθού για το έτος 2023” που εντάσσεται στην τροπολογία του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών που φέρει τον τίτλο “Πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και διαχείριση κινδύνων  στο δημόσιο τομέα”:

Ειδικά για τη διεξαγωγή διαδικασίας του άρθρου 134 κατά το έτος 2023, οι προθεσμίες  της παρ. 4 και της περ. α) παρ. καθορίζονται ως εξής:

-Η αποστολή έγγραφης πρόσκλησης από την  Επιτροπή Συντονισμού διαβούλευσης, κατά  την υποπερ. βα) περ. β) παρ. 4 λαμβάνει χώρα έως την  20ή Ιανουαρίου 2023.

-Η σύνταξη και η υποβολή έκθεσης  της υποπερ. βα)  της περ. β) παρ. 4 λαμβάνουν χώρα το  αργότερο έως 3η Φεβρουαρίου 2023.

-Η διαβίβαση του υπομνήματος και τεκμηρίωσης του κάθε διαβουλευομένου από την Επιτροπή Συντονισμού της διαβούλευσης προς τους λοιπούς εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, με πρόσκληση για προφορική διαβούλευση, κατά  την υποπερ. βγ)  της περ. β) της παρ. 4, λαμβάνει χώρα  το αργότερο έως τις 10 η Φεβρουαρίου 2023.

-Η διαβίβαση όλων των υπομνημάτων και της τεκμηρίωσης των διαβουλευομένων, καθώς και της  έκθεσης των εξειδικευμένων επιστημονικών και ερευνητικών φορέων στο  Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών ΚΕΠΕ  προς σύνταξη Σχεδίου Πορίσματος Διαβούλευσης, κατά την  οποία υποπερ. βδ) της  περ. β) της παρ. 4, λαμβάνει χώρα το  αργότερο έως  τη 20ή Φεβρουαρίου 2023.

-To Σχέδιο του Πορίσματος Διαβούλευσης ολοκληρώνεται, κατά  την υποπερ. βε)  της περ. β)  της παρ. 4, το αργότερο έως τη 28η Φεβρουαρίου 2023.

-Η εισήγηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προς το Υπουργικό Συμβούλιο, για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού των υπαλλήλων και του κατώτατου ημερομισθίου των εργατοτεχνιτών, κατά  της περ. α) της  παρ. 6, υποβάλλεται το  αργότερο έως τις  10 η Μαρτίου 2023.

Οικονομική ενημέρωση στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα