Κατασκευή τριών νέων γηπέδων στο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ηλιούπολης

Ένα ακόμα σύγχρονο χώρο αθλητισμού (δίκτυο αθλητικών εγκαταστάσεων) για τη σωματική άσκηση και τη ψυχαγωγία των μαθητών – ατόμων με αναπηρία του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου Ηλιούπολης ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Ηλιούπολης.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ηλιούπολης προχώρησε στην κατασκευή τριών νέων γηπέδων (μπάσκετ, Boccia, βόλεϊ) στον αύλειο χώρο Ειδικού Σχολείου, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής και του γενικότερου σχεδιασμού για την αναβάθμιση και τη διαμόρφωση όλων των Σχολείων, που υλοποιεί ο Δήμος.

Επιθεώρηση στο χώρο πραγματοποίησαν ο δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιώργος Χατζηδάκης, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου κα Ιωάννα Σκλαβενίτη και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κώστας Σεφτελής, ενώ συνομίλησαν με τη διευθύντρια του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου της πόλης κα Φιόρη Φρονίμου, η οποία τους ευχαρίστησε προσωπικά για την άμεση υλοποίηση του αιτήματός τους.

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, γιατί καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών του Ειδικού Σχολείου. Η Ειδική Αγωγή βρίσκεται στις προτεραιότητές μας. Ταυτόχρονα εντάσσεται και στον γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής», δήλωσε ο δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιώργος Χατζηδάκης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα, προσθέτοντας ότι: «Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία με τη δημιουργία αυτών των αθλητικών χώρων, είναι να νιώσει το κάθε παιδί AμεΑ πως δεν υπολείπεται στο παραμικρό πάνω στο θέμα της άθλησης, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας, σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον μαθητή».

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κώστας Σεφτελής ανέφερε: «Παραδώσαμε έναν πανέμορφο και ασφαλή χώρο για την άθληση και το παιχνίδι των παιδιών με αναπηρία. Πλέον οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου μας μπορούν να παίζουν και να γυμνάζονται με ασφάλεια. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για τη συντήρηση και αναβάθμιση των σχολικών υποδομών στο πλαίσιο χρηματοδοτικών προγραμμάτων που έχουμε εξασφαλίσει και άλλων κονδυλίων που διατίθονται αποκλειστικά για τα Σχολεία μας».

Η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου κα Ιωάννα Σκλαβενίτη τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι για τα άτομα με αναπηρία και γι’ αυτό υλοποιήσαμε το χρόνιο αίτημα του Ειδικού Σχολείου της πόλης μας για δημιουργία χώρων άθλησης (Boccia, μπάσκετ και βόλεϊ), καθώς υπάρχει μεγάλη ανάγκη να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες».

Boccia: Τί είναι

Το μπότσια (Boccia) είναι άθλημα για αθλητές με αναπηρία. Είναι διασκευασμένη μορφή του ιταλικού αθλήματος μπότσε και έχει σχεδιαστεί ώστε να παίζεται από άτομα με εγκεφαλική παράλυση ή άλλη κινητική αναπηρία που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο. Αποτελεί Παραολυμπιακό Άθλημα.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα