Καταγγελία ΠΕΣΕΔΕ για μη τήρηση κτιριοδομικών κανονισμών σε διακήρυξη δημόσιας σύμβασης έργου

Σε καταγγελία προχώρησε η ΠΕΣΕΔΕ με τίτλο: «Υποχρέωση τήρησης των ισχυόντων κτιριοδομικών κανονισμών στις μελέτες και στις διακηρύξεις δημοσίων συμβάσεων έργων» με αποδέκτες τον υπουργό Εσωτερικών  κ. Θ. Λιβάνιο, τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χ. Σταϊκούρα και την πρόεδρο Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Σ. Ντούνη.

Η επιστολή, η οποία κοινοποιείται στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Α. Τζιτζικώστα, τον δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη κ. Ι. Καϊτετζίδη , τον διευθυντή Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη κ. Ι. Χαραλαμπίδη και υπογράφουν η πρόεδρος Μαρία Τσιομπάνου και ο γενικός γραμματέας Ιωάννης Δερμεντζόγλου, αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Η τήρηση των ισχύοντων κτιριοδομικών κανονισμών στις μελέτες και στις διακηρύξεις των δημοσίων συμβάσεων έργων αποτελεί την ελάχιστη υποχρέωση από όλους τους εμπλεκόμενους στην υλοποίηση των έργων αυτών και ιδιαίτερα από τις Αναθέτουσες Αρχές.

Επειδή σύμφωνα με:

-Την με  αρ. Γ.Δ.Τ.Υ./οικ.3328/12-5-2016  είναι υποχρεωτική η εφαρμογή του Κ.Τ.Σ. 2016,

-του άρθρου 178/4412/2016 επιβάλλονται πρόστιμα σε περίπτωση που δεν τηρούνται οι νέοι κτιριοδομικοί κανονισμοί,

-του άρθρου 286 του Ποινικού Κώδικα όλοι όσοι εμπλέκονται σε κατασκευές που δεν πληρούν τους γενικώς αναγνωρισμένους κανόνες διώκονται ποινικά και κινδυνεύουν με φυλάκιση,

είμαστε υποχρεωμένοι να σας ενημερώσουμε ότι υπάρχουν καταγγελίες από μέλη μας ότι πρόκειται να δημοπρατηθεί την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024 το έργο: «Αποπεράτωση 1ου Ολοήμερου 12θεσιου δημοτικού σχολείου Εξοχής από τον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη στην περιοχή της Θεσσαλονίκης», (βλ.σχ.1), η μελέτη του οποίου δεν πληροί τους ισχύοντες κτιριοδομικούς κανονισμούς (ειδικά τον Κ.Τ.Σ. 2016, ΕΑΚ και ΕΚΩΣ 2000).

Η καταγγελία συνοδεύεται από ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία είναι και στην διάθεσή σας.

Ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας, ώστε να διορθωθεί η μελέτη του σχετικού έργου και να προσαρμοσθεί στις ισχύουσες διατάξεις. Η απαρέγκλιτη τήρηση των νόμων και των κανονισμών είναι υποχρέωση όλων μας.

Είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση».

 Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα