Ημερίδα για τα χρηματοδοτικά εργαλεία Αγροτικής Ανάπτυξης

Hμερίδα με τίτλο «Χρηματοδοτικά Εργαλεία Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Ρόλος των Αγροδιατροφικών Προϊόντων», διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 6μ.μ., στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο Αιγίου (οδός Ψαρών).

Στόχος είναι η αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικής δυνατότητας μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), που αποτελεί ίσως το σημαντικότερο χρηματοδοτικό εργαλείο μέσω του οποίου υλοποιούνται επενδύσεις, ενθαρρύνονται όλο και περισσότεροι νέοι να ασχοληθούν με τη γεωργία, ενώ παράλληλα ενισχύονται πολύ μικρές εκμεταλλεύσεις για περαιτέρω ανάπτυξη σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές με πολύ μικρό πληθυσμό.

Με αφορμή την ημερίδα ο εντεταλμένος σύμβουλος / βοηθός περιφερειάρχη με αρμοδιότητες Προγραμματισμού, Μελετών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Αγροδιατροφής, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, σημειώνει τα εξής:

«Η Ημερίδα της 7ης Οκτωβρίου στο Αίγιο εντάσσεται στο πλαίσιο διοργάνωσης και άλλων αντίστοιχων σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, με σκοπό την ενημέρωση, την ανάδειξή των προϊόντων μας αλλά και την απόκτηση ενιαίας ταυτότητας στην Περιφέρειά μας. Στόχος όλων μας και ιδιαίτερα του περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη είναι η ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα σε βασικό πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας, έχοντας ως επίκεντρο το νέο γεωργό αλλά και τον επαγγελματία αγρότη.Επιδιώκουμε να επιτύχουμε την αναγέννηση της αγροτικής οικονομίας στη Δυτική Ελλάδα.

Να φέρουμε περισσότερους νέους στην αγροτική παραγωγή, να γίνει η ενασχόληση με τον αγροτικό τομέα θελκτική για τα νέα παιδιά και να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη ζωή στην ύπαιθρο. Θέλουμε να αναδείξουμε το αγροτικό επάγγελμα σε προϊόν ελεύθερης και συνειδητής επιλογής και όχι επιλογής ανάγκης για τους νέους. Να κάνουμε τους παραγωγούς να νιώθουν ασφαλείς, προστατεύοντάς τους με αυστηρούς αλλά δίκαιους ελέγχους και εξορθολογισμένο σύστημα, φιλικό και συνεργατικό. Να κάνουμε την παραγωγή μας και την ελληνική διατροφή εξωστρεφή και ελκυστική στις παγκόσμιες αγορές. Οι προκλήσεις μπορεί να είναι πολλές, οι καιροί δύσκολοι αλλά με σκληρή δουλειά είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε!».

Η ημερίδα θα διεξαχθεί υβριδικά γι αυτό και θα υπάρξει και livestreaming μετάδοση για όσους επιλέξουν να την παρακολουθήσουν διαδικτυακά.

Περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε στον σύνδεσμο: https://www.synedra.gr/DAO_Aigio

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα