Η Wilo και η Enapter υπογράφουν συμφωνητικό συνεργασίας

Η Wilo και η Enapter υπογράφουν συμφωνητικό συνεργασίας

Το μέλλον της ενέργειας είναι το υδρογόνο Ντόρτμουντ/Βερολίνο. Ο Όμιλος Wilo και η εταιρία παραγωγής συσκευών ηλεκτρόλυσης Enapter συμφώνησαν σε κοινή συνεργασία την προηγούμενη εβδομάδα. Στόχος είναι η συνεργασία στον τομέα του υδρογόνου και η δημιουργία συνεργιών που οφελούν και τις δύο πλευρές. Οι εταίροι βλέπουν μεταξύ άλλων αμοιβαίες δυνατότητες κυρίως έργων υποδομής για την παραγωγή και τη μεταφορά υδρογόνου.

Οι κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο προωθούν πακέτα αναμόρφωσης με μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες εθνικές στρατηγικές με στόχο την ενίσχυση των τεχνολογιών υδρογόνου για την ενεργό προστασία του κλίματος. Η Wilo έχει αναγνωρίσει εδώ και καιρό το υδρογόνο ως πηγή ενέργειας του μέλλοντος “Στο πλαίσιο της δέσμευσης του Ομίλου Wilo για την προστασία του κλίματος, θα δραστηριοποιηθούμε στον τομέα υδρογόνου ως μελλοντική τεχνολογία. Τα προϊόντα και οι λύσεις μας μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην παραγωγή, διανομή και εφαρμογή του μπλε και πράσινου υδρογόνου,” λέει ο κ. Oliver Hermes, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Wilo.

Η Enapter διαθέτει πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας στον τομέα του υδρογόνου ειδικά στην ηλεκτρόλυση. Επιπλέον, η συσκευή ηλεκτρόλυσης AEM (Anion Exchange Membrane) είναι η πρώτη αρθρωτή συσκευή ηλεκτρόλυσης που χρησιμοποιεί πράσινο υδρογόνο αντί για ορυκτά καύσιμα. Η Enapter παράγει σήμερα στην Πίζα της Ιταλίας. Ωστόσο στην αποκαλούμενη Κλιματική Κοινότητα“climatecommunity” του Saerbeck στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το EnapterCampus το οποίο είναι υπό κατασκευή, θα περιλαμβάνει την πρώτη μεγάλης κλίμακας μονάδα παραγωγής της εταιρίας καθώς και ένα ερευνητικό κέντρο.

“Στη Wilo, βρήκα με τον συνεργάτη με τον οποίο θα μοιραζόμαστε τους στόχους μας για βιωσιμότητα,” αναφέρει ο κ.Sebastian-JustusSchmidt, Συνιδρυτής της Enapter και Διευθύνων Σύμβουλος. “Το Enapter Campus θα τροφοδοτείται 100% με τοπικές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ο απώτερος στόχος μας είναι ολόκληρος ο κύκλος παραγωγής να είναι ουδέτερος ως προς το κλίμα. Το Wilopark υπήρξε πάντα μια μεγάλη έμπνευση στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του campus.”

Με τη νέα αυτή συνεργασία, ο Όμιλος Wilo λαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα για να προωθήσει το θέμα του υδρογόνου. “Η Wilo και η Enapter είναι πρωτοπόροι στο πεδίο. Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Enapter ως πολλά υποσχόμενο εταίρο και μπορούμε να μοιραστούμε μαζί την τεχνογνωσία μας για μεγάλα κατασκευαστικά έργα όπως το Wilopark,” εξηγεί ο κ.Georg Weber, Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου και Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Wilo.

Enapter
Η εταιρία Enapter σχεδιάζει και παράγει πολύ αποδοτικές γεννήτριες υδρογόνου. Χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως ιδίως στην Ευρώπη και την Ασία. Τα προϊόντα της Enapter βασίζονται στην τεχνολογία ηλεκτρολύσεως με μεμβράνη ανταλλαγής ανιόντων (Anion Exchange Membrane – AEM). Είναι όραμα της Enapter να αντικαταστήσει πλήρως τα ορυκτά καύσιμα με πράσινο υδρογόνο και να καταστήσει αυτή την πηγή καυσίμου πιο προσιτή.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα