Η Europa παρουσιάζει τις ενέργειες για την βελτιστοποίηση της ενεργειακής της απόδοσης στο Energy Efficiency in Manufacturing Conference

Δύο στελέχη της Europa παρουσίασαν τις ενέργειες και τα project της εταιρείας αναφορικά με την βελτιστοποίηση της ενεργειακής της απόδοσης στο Energy Efficiency in Manufacturing Conference που διοργανώθηκε στις 28 Ιουνίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου από την Boussias Conferences.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μηχανολόγος Μηχανικός, ΜΒΑ και Production Manager κος Άρης Καζάνας και η Πολιτικός Μηχανικός, M.Sc. και Energy Efficiency Consultant κα Ελένη Δικαίου, ανέλυσαν τις δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας της Europa αναφορικά με:

  • Αντικατάσταση λαμπτήρων
  • Αναβάθμιση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού
  • Αντικατάσταση στόλου οχημάτων

Στόχο της Europa αποτελεί η αύξηση της παραγωγικότητας με ταυτόχρονη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής.

Οι κινήσεις της Europa σε αυτό τον τομέα δεν περιορίζονται στις νέες επενδύσεις. Στο Συνέδριο επισημάνθηκαν οι δράσεις που έχει λάβει η Europa προς την κατεύθυνση της καθαρής ενέργειας. Μεγάλο μέρος των επενδύσεων της Europa προσανατολίζεται επί σειρά ετών προς τις Α.Π.Ε., με κυρίαρχα τα φωτοβολταϊκά συστήματα.

Παράλληλα σε επίπεδο προϊόντων η Europa προχώρησε στην έκδοση 4 ξεχωριστών πιστοποιήσεων για επαλήθευση της βιωσιμότητας των προϊόντων της (EPD’s-Environmental Product Declarations).

Αξίζει να αναφερθεί ότι η κα Δικαίου εκπροσωπεί την Europa και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συμμετέχοντας στο Building Sustainability Experts Group και στο Sustainability Committee της European Aluminium.

Όλες οι ενέργειες της Europa παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο ως μια ενιαία στρατηγική και φιλοσοφία που ξεκινά από την υπεύθυνη στάση της Europa απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ισχυρούπλαισίουπάνω στο οποίο βασίζεται η επιχειρηματική της δραστηριότητα και πρακτική.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα