Η Δημοτική Κοινότητα Παπάγου απέκτησε Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο

Στις 27η Μαρτίου 2024 δημοσιεύθηκε σε Φύλλο Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) η «Έγκριση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) της Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Παπάγου – Χολαργού και περιβαλλοντική έγκριση αυτού» (Αρ. Φύλλου 180/27-03-2024, τεύχος τέταρτο).

Με την εξέλιξη αυτή, όπως σημείωσε η διοίκηση του Δήμου:

  • Μειώνεται ο συντελεστής δόμησης, στο 0.9 από 1 που ίσχυε.
  • Διασφαλίζεται η κυρίαρχη χρήση του Παπάγου ως περιοχή αμιγούς κατοικίας.
  • Οροθετούνται οριστικά οι εμπορικές χρήσεις σε καταστήματα που λειτουργούν εδώ και 10ετίες.
  • Η έγκριση του ΓΠΣ διατηρεί οριστικά και αμετάκλητα την διατήρηση του υπάρχοντος φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος και τον χαρακτήρα της πόλης.
  • Οροθετείται το Κοιμητήριο της Κοινότητας στην υφιστάμενη κατάσταση.
  • Ανοίγει ο δρόμος για την επανένταξη στο σχέδιο πόλεως των επτά περιοχών που καταλαμβάνουν οι πολυκατοικίες του 20ού προγράμματος του Αυτόνομου Οικοδομικού Οργανισμού Αξιωματικών (ΑΟΟΑ) με τους χώρους στάθμευσης αυτών και τους λοιπούς χώρους που τις εξυπηρετούν.
  • Πολύ σημαντικό είναι επίσης, πως το νέο ΓΠΣ, είναι σε απόλυτη συμπόρευση με το υπό έκδοση Προεδρικό Διάταγμα για τον καθορισμό των ζωνών χρήσης του Υμηττού και την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή.

Ο δήμαρχος Ηλίας Αποστολοπουλος δήλωσε σχετικά: «Η 27η Μαρτίου είναι μια ιστορική μέρα για τον Δήμο μας. H κατάρτιση και έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Παπάγου για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης, έλαβε τελική μορφή με τη δημοσίευση του ΦΕΚ, επισφραγίζοντας με αυτό τον τρόπο τη βούληση και τις προσπάθειες της δημοτικής Αρχής».

 Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα