Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία: Νέο γενικός διευθυντής και επόμενες μελέτες

Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν η σημαντικότερη την τελευταία δεκαετία για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία. Σε 3 ολοήμερες συνεδριάσεις υπό την προεδρία του Ανδρέα Στοϊμενίδη, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκλογή του νέου Γενικού Διευθυντή και καθορίστηκε το πλαίσιο λειτουργίας του Οργανισμού και οι Προτεραιότητες της επόμενης εξαετίας.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε ότι οι επόμενες μελέτες του Οργανισμού θα αφορούν την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία υπό συνθήκες κλιματικής κρίσης, θέμα που αφορά ιδιαίτερα τη χώρα μας, την μείωση των επιπτώσεων των καρκινικών παραγόντων στην εργασία και την ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης των εργατικών δυστυχημάτων. Η πνευματική υγεία είναι το θέμα της επόμενης εκστρατείας που θα ακολουθήσει την τρέχουσα που αφορά την ΥΑΕ στην Ψηφιακή Μετάβαση. Με πρωτοβουλία του Έλληνα Προέδρου ελήφθη από το Συμβούλιο η απόφαση να αναδειχθεί, μελετηθεί και παραχθεί υλικό ώστε νέα προγράμματα εκπαίδευσης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο να βελτιώσουν τη γνώση και την κατάρτιση εργαζομένων και εργοδοτών.

Η ολοκλήρωση των συνεδριάσεων βρήκε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας ενισχυμένο, καθώς τόσο στην επιλογή του Γεν. Διευθυντή όσο και στις άλλες αποφάσεις του Οργανισμού η επιρροή της εργατικής πλευράς ήταν καθοριστική.  Ο θετικός ρόλος του συν. Ανδρέα Στοϊμενίδη αναγνωρίστηκε εκτός από την εργατική πλευρά και από την Commission, τους εργοδότες και τις Κυβερνήσεις. Επιστρέφοντας από το Μπιλμπάο, ο γραμματέας ΥΑΕ της ΓΣΕΕ έχει να αντιμετωπίσει τη διαχείριση πλήθους σοβαρών εργατικών ατυχημάτων που συνέβησαν στην χώρα μας την περασμένη εβδομάδα. Ήδη βρίσκεται σε συνεργασία για τα ζητήματα αυτά μέσω ηλεκτρονικών συνεννοήσεων με τους εργαζόμενους και τα Σωματεία τους.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα