Εργασίες οδικής ασφάλειας στη Γέφυρα Κατοχής και Αντιπλημμυρικό Έργο στο Λεσίνι

Έργα που εκτελούνται στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας επισκέφθηκε τη Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, Θανάση Μαυρομμάτη και υπηρεσιακά στελέχη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φαρμάκης επισκέφθηκε τη γέφυρα Κατοχής όπου εκτελούνται εργασίες αποκατάστασης φθορών για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας ενώ παράλληλα, με την ίδια εργολαβία αντικαθίστανται κατεστραμμένα μεταλλικά στηθαία και τοποθετούνται νέα. Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο  του μέτρου «Αποκατάσταση και Λοιπές Εργασίες Γεφυρών αρμοδιότητας ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας» με συνολικό προϋπολογισμό 1,2 εκατ. ευρώ.

Επίσης, ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε τις εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης που εκτελούνται στον ΤΟΕΒ Λεσινίου, όπου ενημερώθηκε σχετικά με τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στις τάφρους Αγίου Δημητρίου και Γεροπόρου και τα οποία αποσκοπούν στην επαναφορά τους στην αρχική τους κατάσταση, με στόχο την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Οι παραπάνω παρεμβάσεις έχουν σκοπό την προστασία του κτήματος Λεσινίου από παροχές που εισέρχονται από εξωτερικές λεκάνες και άλλες πήγες.

«Συνεχίζουμε με ένταση τις πολλές παρεμβάσεις μας στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, αποκαθιστώντας προβλήματα ετών, αλλά και ενισχύοντας την ανθεκτικότητα του τόπου. Διαρκής στόχος μας, η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών, αλλά και η ύπαρξη υποδομών που μπορούν να στηρίξουν τις προσπάθειες ανάπτυξης» δήλωσε ο κ. Φαρμάκης με την ευκαιρία της επίσκεψης.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα