Εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

Ξεκινούν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του επιμελητηρίου Κέρκυρας, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων.

Η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου υπέγραψε το μεσημέρι της Τρίτης 1η Νοεμβρίου 2022 τη σύμβαση για το έργο της Ενεργειακήςς αναβάθμιση του κτιρίου του επιμελητηρίου Κέρκυρας, προϋπολογισμού 439.008€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Πρόκειται για ένα εμβληματικό – όπως το χαρακτήρισε η περιφερειάρχης – έργο, καθώς είναι το πρώτο, από μια σειρά έργα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων (κτίρια ΕΡΤ σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο, Νοσοκομείο Ζακύνθου, κτίρια Ιονίου Πανεπιστημίου, σχολεία στην Κέρκυρα κ.α.), τα οποία είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 5.500.000€.

Το εν λόγω έργο εντάχθηκε με απόφαση της περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, στις 29 Ιανουαρίου 2020, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020» κι ενώ το καλοκαίρι του 2018 υπήρχε απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων περί έγκρισης σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων-Π.Ε. Κέρκυρας και του Επιμελητηρίου Κέρκυρας για την υλοποίησή του.

Ως αντικείμενο του έργου ορίζεται η αντικατάσταση κουφωμάτων και υαλοπινάκων, η προσθήκη συστήματος εξωτερικής θερμοπρόσοψης στο κέλυφος του κτιρίου, η θερμομόνωση του δώματος και ο εκσυγχρονισμός-ανακαίνιση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων με σκοπό την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου.

Ως χρόνος παράδοσης του έργου ορίζονται οι δώδεκα μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα