Έργα ασφαλτόστρωσης στο οδικό δίκτυο της Σαλαμίνας

Την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εκτεταμένων έργων ασφαλτόστρωσης στο οδικό δίκτυο του Δήμου Σαλαμίνας με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, σηματοδότησε η υπογραφή της σύμβασης του έργου από τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη με την ανάδοχο κατασκευαστική εταιρεία, παρουσία του Δημάρχου Σαλαμίνας Γ. Παναγόπουλου.

Το έργο χρηματοδοτείται με ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και προϋπολογισμό 1,570 εκ. ευρώ. Κατά την υπογραφή της σύμβασης, παρόντες ήταν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Στ. Βοϊδονικόλας, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Πειραιά κ. Στρ. Παγωτέλης και ο Προϊστάμενος ΤΤΥΝΔ ΠΕ Νήσων κ. Στ. Βεϊόγλου.

Κατά την συνάντηση, ο κος Πατούλης με τον κο Παναγόπουλο, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν παράλληλα, για τις δυνατότητες προετοιμασίας για την ωρίμανση μελετών, μέσα από την συνεργασία των αρμόδιων τεχνικών υπηρεσιών Περιφέρειας και Δήμου, που αφορούν μια σειρά έργων υποδομών και αναβάθμισης αθλητικών χώρων, όπως είναι το Κλειστό Γυμναστήριο στα Αμπελάκια.

«Συνεχίζουμε να υλοποιούμε τον στρατηγικό στόχο της Περιφέρειας για τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου οδικού δικτύου για τους πολίτες. Η Σαλαμίνα, στην πραγματικότητα ένα προάστιο της Αθήνας, με μεγάλη δυναμικότητα σε μόνιμους κατοίκους αλλά και ισχυρός πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες, αποκτά σημαντικές υποδομές με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο. Ως Περιφέρεια Αττικής αποτελεί στρατηγική επιλογή η στήριξη όλων των νησιών της Αττικής μας, τόσο σε επίπεδο καθημερινότητας των κατοίκων τους, όσο και σε επίπεδο ανάπτυξης, καθώς αποτελούν ισχυρό βραχίονα στο τουριστικό κεφάλαιο της Περιφέρειας μας», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο κος Γ. Πατούλης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γ. Παναγόπουλος, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την σταθερή στήριξή του στα βασικά αιτήματα των κατοίκων του νησιού, προκειμένου, όπως είπε, η Σαλαμίνα να ανταπεξέλθει ανταγωνιστικά και με ασφάλεια τόσο σε υποδομές όσο και στις σύγχρονες απαιτήσεις της καθημερινής ζωής των κατοίκων και των τουριστών.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Αττικής πρόσφατα χρηματοδότησε μια κρίσιμη μελέτη προϋπολογισμού  748.810,40  ευρώ που αφορά για πρώτη φορά, στην οριοθέτηση και την κατασκευή  αντιπλημμυρικών έργων σε κρίσιμα σημεία της Σαλαμίνας,  τα οποία χαρακτηρίζονται ως υψηλής επικινδυνότητας και περιλαμβάνονται και στους σχετικούς χάρτες πλημμύρας του ΥΠΟΜΕΔΙ.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα