Έργα 17,3 εκ. € στην Ορεστιάδα

Επίσκεψη στον Βόρειο Έβρο πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος επικεφαλής κλιμακίου από αιρετά μέλη της Διοίκησης και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.

Πρώτη συνάντηση του κ. Μέτιου ήταν στο Διδυμότειχο με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που απασχολούν την τοπική Εκκλησία.

Στη συνέχεια ο κ. Μέτιος είχε συνάντηση με τους προέδρους και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Ορεστιάδας (ΓΟΕΒ) και του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Ερυθροποτάμου, με τους οποίους συζήτησαν θέματα υποδομών για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Μετά το πέρας των δύο αυτών συναντήσεων, ο κ. Μέτιος ανέφερε ότι ανακοινώσεις για συγκεκριμένα έργα της Περιφέρειας θα γίνουν όταν αυτά δρομολογηθούν.

Κατόπιν, ο κ. Μέτιος, μαζί με τον δήμαρχο Ορεστιάδας κ. Βασίλη Μαυρίδη, πραγματοποίησε ευρεία σύσκεψη με τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Ορεστιάδας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, ο οποίος πραγματοποιούσε επίσκεψη στον Έβρο.

Στη σύσκεψη έγινε μια χρήσιμη και ουσιαστική συζήτηση. Καταγράφηκαν ανάγκες που έχουν οι οικισμοί της Ορεστιάδας όπως καθαρισμοί ρεμάτων και συντηρήσεις δρόμων, οι οποίες θα αντιμετωπιστούν από έργα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου που έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Μέτιος έκανε δύο σημαντικές ανακοινώσεις.

Η πρώτη είναι ότι, μετά από απόφασή του, ο Δήμος Ορεστιάδας θα συμπεριληφθεί στους Δήμους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που έχουν δικαίωμα να υποβάλουν φάκελο με έργα προκειμένου αυτά να χρηματοδοτηθούν από πόρους του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας που προορίζονται για τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ).

Μέχρι σήμερα, δικαίωμα να υποβάλουν φάκελο προς αξιολόγηση είχαν μόνο οι Δήμοι – πρωτεύουσες των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων. Με την απόφαση του κ. Μέτιου, ο Δήμος Ορεστιάδας θα μπορεί πλέον και αυτός να συμμετέχει στη διαδικασία και να επιτύχει χρηματοδότηση έργων που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 15,1 εκατομμύρια ευρώ.

Η δεύτερη ανακοίνωση που έκανε ο κ. Μέτιος αφορά στην αύξηση της χρηματοδότησης του έργου της προστασίας και ανάδειξης του ταφικού τύμβου της Μικρής Δοξιπάρας – Ζώνης κατά 2,2 εκατομμύρια ευρώ.

Το έργο είναι ενταγμένο στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) της Αρχαίας Εγνατίας Οδού, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας και υλοποιείται από το Υπουργείο Πολιτισμού,Με την αύξηση που ανακοίνωσε ο κ. Μέτιος, η χρηματοδότηση του έργου από 11 εκατομμύρια ευρώ φτάνει πλέον τα 13,2 εκατομμύρια ευρώ.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα