«Έπεσαν» οι υπογραφές για τη κατασκευή του υδρευτικού συγκροτήματος Πικρολίμνης Σερρών

Τα νοικοκυριά της Δημοτικής Ενότητας Πικρολίμνης του Δήμου Σερρών θα σταματήσουν τη χρήση εμφιαλωμένου νερού, καθώς υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ Βασίλη Καραμπίδη και του νόμιμου εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας ‘’Μεσόγειος Α.Ε.’’ Διονύσιου Γεωργόπουλου αναφορικά με την κατασκευή του υδρευτικού συγκροτήματος Πικρολίμνης, συνολικού προϋπολογισμού 11,91 εκατ.ευρώ.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  Υποδομές Μεταφορών Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής κατά 80% και από εθνικούς πόρους κατά 20%. Αναθέτουσα Αρχή είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κιλκίς (ΔΕΥΑΚ).

Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει:

  • την εκπόνηση της οριστικής μελέτης, της μελέτης εφαρμογής και κάθε είδους συμπληρωματικής μελέτης και έρευνας
  • την κατασκευή εγκατάστασης επεξεργασίας νερού, δυναμικότητας 300 m3/h
  • την κατασκευή του αγωγού προσαγωγής από το τελικό αντλιοστάσιο εντός της εγκατάστασης επεξεργασίας νερού έως την κεντρική δεξαμενή Μαυρονερίου, διαμέτρου DN300, μήκους 11.823 m, κατασκευασμένου από ελατό χυτοσίδηρο
  • την θέση σε αποδοτική λειτουργία και τις δοκιμές ολοκλήρωσης
  • την δοκιμαστική λειτουργία και συντήρηση της εγκατάστασης επεξεργασίας νερού για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών.

Ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αίσια κατάληξη της προσπάθειας που κατέβαλε η Δημοτική Αρχή από την πρώτη περίοδο της θητείας της. «Δεσμευθήκαμε στους πολίτες της Δημοτικής Ενότητας Πικρολίμνης να θεραπεύσουμε την κατάσταση και να δώσουμε οριστική λύση καθώς το νερό είναι βασικό αγαθό και δεν πρέπει να το αποστερείται κανείς και για κανέναν λόγο. Πράγματι, εντάξαμε το διυλιστήριο νερού σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και σήμερα, δύο χρόνια μετά, είμαστε στην ευχάριστη θέση της συμβασιοποίησης του έργου που σηματοδοτεί την έναρξη της κατασκευής του. Το 2025 οι κάτοικοι της Ενότητας θα απολαμβάνουν καλό και ποιοτικό νερό και δε θα χρειαστεί πια να αγοράζουν εμφιαλωμένο. Η μάχη για το νερό κερδήθηκε και η ΔΕΥΑΚ έχει μεγάλο μερίδιο σ΄ αυτή τη νίκη» δήλωσε ο κ. Κυριακίδης.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα