Δημοπρατείται η Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημαρχείου Ζαγοράς – Μουρεσίου

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημαρχείου Ζαγοράς – Μουρεσίου»,  συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 230.000 ευρώ, με  χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου και φορέας υλοποίησης  του έργου είναι ο Δήμος Αγιάς. Πρόκειται για κτίριο – μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς για την αναβάθμιση του οποίου έχει υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Ζαγοράς, του Δήμου Αγιάς και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου Πατή Κουτσάφτη, το Δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ  Θεσσαλίας 2014 -2020 διασώζουμε ένα ιστορικό κτίριο του Πηλίου χαρακτηριστικό δείγμα της Πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής. Πρόκειται για ένα έργο ουσίας καθώς το  ενεργοβόρο κτίριο εκσυγχρονίζεται και  γίνεται πλήρως λειτουργικό,  με μικρότερο κόστος λειτουργίας για τη Δημοτική Αρχή και οφέλη που διαχέονται στην τοπική κοινωνία» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Παρεμβάσεις

Τo υφιστάμενο κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Z, αναβαθμίζεται σε Κατηγορία Β με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

  • -Αντικατάσταση του υπάρχοντος παλαιού καυστήρα πετρελαίου με νέο σύστημα αντλιών θερμότητας αέρα – αέρα τύπου VRV, τόσο για θέρμανση όσο και για τη ψύξη του κτιρίου.
  • -Αντικατάσταση όλων των ξύλινων κουφωμάτων (παράθυρα, μπαλκονόπορτες, πόρτες), με νέα ακριβώς ίδιων μορφολογικών χαρακτηριστικών, για να μην αλλοιωθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας του κτιρίου, τα οποία θα πληρούν τις ισχύουσες απαιτήσεις του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης κτιρίων.
  • -Αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων του κτιρίου με νέα οικονομικά τεχνολογίας LED.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα