Ενεργειακή αναβάθμιση του 4ου Δημοτικού – 4ου Νηπιαγωγείου Φαρσάλων

Σύγχρονες κτιριακές υποδομές με πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα αποκτά το 4ο Δημοτικό  – 4ο Νηπιαγωγείο Φαρσάλων με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή  της σύμβασης ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού κτιρίου, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 948.030 ευρώ. Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Φαρσάλων.

«Οι ενεργειακές αναβαθμίσεις σχολείων είναι διαγενεακά έργα που αφήνουν πίσω τους μέλλον. Στα Φάρσαλα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί  με συνολικό προϋπολογισμό 3,6 εκατομμύρια ευρώ πέντε ενεργειακές αναβαθμίσεις σε: 4ο δημοτικό – 4ο νηπιαγωγείο Φαρσάλων, δημοτικό  και  νηπιαγωγείο Βαμβακούς,  1ο Γυμνάσιο -Λύκειο Φαρσάλων, ΕΠΑΛ Φαρσάλων και στο κτίριο του Δημαρχείου Φαρσάλων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Μάκη Εσκίογλου και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, μειώνουμε το ενεργειακό αποτύπωμα και το κόστος λειτουργίας των κτιρίων, βελτιώνουμε τις συνθήκες λειτουργίας και την ποιότητα ζωής για  μαθητές και εργαζόμενους» προσθέτει ο  Περιφερειάρχης.

Η αναβάθμιση στο  4ο δημοτικό – 4ο νηπιαγωγείο Φαρσάλων

Το υφιστάμενο σχολικό κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Η, αναβαθμίζεται  σε Κατηγορία Α+ με τις εξής παρεμβάσεις:

– Θερμομόνωση των περιμετρικών τοίχων και της οροφής του κτιρίου.

– Αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα καλύτερης θερμομονωτικής ικανότητας.

– Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης – ψύξης – κλιματισμού (Νέοι λέβητες,

θερμαντικά σώματα και Α/Θ στο Γυμναστήριο)

– Αναβάθμιση του συστήματος φωτισμού με αντικατάσταση των παλαιάς τεχνολογίας φωτιστικών σωμάτων εσωτερικού και εξωτερικού χώρου με νέα τύπου LED χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

– Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος με ενεργειακό συμψηφισμό.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα