Δήμος Ζωγράφου: Εξοικονόμηση Eνέργειας Mε Tην Eγκατάσταση των LED

Ένα εμβληματικό έργο – σύμφωνα με την δημοτική Αρχή – για την πόλη ολοκλήρωσε ο Δήμος Ζωγράφου με την ολική αλλαγή των λαμπτήρων με νέους τύπου LED. Yστερα από την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχη εταιρεία DASTERI A.E. τον Σεπτέμβριο του 2021, o Δήμος Ζωγράφου παρέλαβε οριστικά το έργο αναβάθμισης του φωτισμού της πόλης με τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας που ξεπερνά το 60%, μειώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα!

«Επίσης, ακόμα και οι πιο σκοτεινές γωνιές της πόλης φωτίστηκαν αναβαθμίζοντας το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και των περαστικών. Η τόσο σημαντική για τον Δήμο και τους Δημότες επένδυση, περιλάμβανε την αντικατάσταση 3.753 φωτιστικών σημείων με νέα υπερσύγχρονα φωτιστικά σώματα τύπου LED, συμπεριλαμβανομένης της 10ετούς εγγύησης καλής λειτουργίας και συντήρησης που θα βαρύνουν αποκλειστικά τον Ανάδοχο, όταν προ της υλοποίησης του έργου τα έξοδα αυτά ήταν 120.000 ευρώ ανά έτος και επιβάρυναν τον Δήμο» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η ετήσια κατανάλωση (kwh) του φωτιστικού συστήματος του Δήμου μειώθηκε μετά την εγκατάσταση των νέων φωτιστικών LED, από 3.980.000 κιλοβατώρες ανά έτος σε 1.170.000 κιλοβατώρες. Εξίσου υψηλό είναι και το ποσοστό μείωσης ελκυόμενων ρύπων, με το περιβαλλοντικό όφελος να ξεπερνά το 70%, εφόσον οι ελκυόμενοι στην ατμόσφαιρα ρύποι διοξειδίου του άνθρακα μειώθηκαν από 3.939,07 τόνους σε 1.222,95 τόνους Co2 ανά έτος.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τους Δήμους  στο https://gobhma.gr/

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα