Δήμος Λίμνης Πλαστήρα: Σύμβαση για το κλειστό αρδευτικό των Πηγών του Αγίου Γεωργίου Μορφοβουνίου

Υπογράφθηκε στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα η σύμβαση για το κλειστό αρδευτικό των Πηγών του Αγ. Γεωργίου Μορφοβουνίου, έργο προϋπολογισμού 1.260.000 ευρώ. Ανάδοχος του έργου αναδείχτηκε η εταιρία «Μυλωνάς και υιοί ΟΕ» μετά από διαγωνισμό που διενεργήθηκε, με ποσοστό έκπτωσης 36,8 % και σε τρεις μήνες ξεκινά η κατασκευή του έργου.

Το έργο αφορά στην κατασκευή κλειστού υπόγειου αρδευτικού δικτύου, υπό πίεση, στην περιοχή της αμπελουργικής ζώνης Μορφοβουνίου – Μεσενικόλα τροφοδοτούμενο από τις πηγές Αγίου Γεωργίου καθώς και την περίσσεια – υπερχείλιση της δεξαμενής Μορφοβουνίου. Το σύνολο των δικτύων θα αποτελείται από αγωγούς βαρύτητας, τροφοδοτούμενους από δεξαμενές αποδόσεως που κατασκευάζονται στα πλαίσια του έργου.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Μέτρο 4.3.1. «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΓΓΕΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ» του Προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος αναφέρει: «Με την υπογραφή της σύμβασης ξεκινά ένα σπουδαίο έργο υποδομής για τον πρωτογενή τομέα στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα. Υλοποιούμε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων του Μορφοβουνίου, το οποίο έθεταν από την δεκαετία του 1980. Οι πηγές του Αγίου Γεωργίου είναι ένα έργο πνοής που ενισχύει τον πρωτογενή τομέα. Δημιουργεί προστιθέμενη αξία και αναβαθμίζει την αμπελουργική ζώνη Μορφοβουνίου – Μεσενικόλα – Μοσχάτου. Επιπλέον πρόκειται για κλειστό αρδευτικό χωρίς ενεργειακό κόστος, χωρίς απώλειες νερού, με πολλαπλά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη. Ευχαριστώ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ιδιαίτερα τον Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων κ. Παπαγιαννίδη για την ένταξη του έργου.».

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα