antiplimiriko-ergo

Share

Η Περιφέρεια Αττικής διακηρύσσει ανοικτή διαδικασία για το έργο: «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ (ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ)», εκτιμώμενης αξίας 15.322.580,43 € (πλέον  ΦΠΑ 24%).

Η διεξαγωγή της διαδικασίας θα γίνει ηλεκτρονικά, μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Συμβάσεων – ΕΣΗΔΗΣ  www.promitheus.gov.gr (Α/Α Συστήματος: 220646).

Αντικείμενο του έργου, είναι η κατασκευή νέων υπόγειων δικτύων αποχέτευσης ομβρίων υδάτων συνολικού μήκους 4,5 χιλιομέτρων περίπου σε οδούς της Δημοτικής Ενότητας Αγίων Αναργύρων, στην ευρύτερη περιοχή των οδών Παπαρρηγοπούλου και Κωνσταντινουπόλεως καθώς και της Λεωφόρου Δημοκρατίας.

Το νέο δίκτυο θα διακρίνεται σε δύο επιμέρους τμήματα: το βόρειο, το οποίο αναπτύσσεται κατά μήκος των οδών Στουρνάρα, Δεληγιάννη, Λεωφόρος Δημοκρατίας, Καλπακίου, Καρπενησίου, Παπαρρηγοπούλου, Σπ. Τρικούπη και Πιπίνου και το νότιο, που αναπτύσσεται κατά μήκος των οδών Λεωφόρος Δημοκρατίας, Τριπόλεως, Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως, Κεφαλληνίας, Γράμμου, Ψαρών, Λάμπρου Κατσώνη και Θέμιδος.

Οι αγωγοί ομβρίων θα είναι τσιμεντοσωλήνες διαφόρων διαμέτρων. Επιπροσθέτως, οι ανεπαρκείς οχετοί και αγωγοί ομβρίων προβλέπεται ότι θα αντικατασταθούν από νέους όπου αυτό καταστεί δυνατό και κριθεί σκόπιμο με βάση υδραυλικά κριτήρια και δηλωμένα πλημμυρικά προβλήματα.

Τέλος, θα κατασκευαστούν δύο μικροσήραγγες (pipe jacking) κάτω από τις γραμμές του ΟΣΕ στις οδούς Καρπενησίου και Καλπακίου, οι οποίες θα διασφαλίζουν την απρόσκοπτη υδραυλική ροή χωρίς να υπάρχουν παρεμβολές στην κυκλοφορία του σιδηροδρόμου.

Ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών:  31/8/2026,  ημέρα Δευτέρα και ώρα 14.00.

Ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης  των προσφορών:  8/9/2026, ημέρα  Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ