Διεθνές Συνέδριο ΤΜΕΔΕ: «Σχεδιάζοντας τις βιώσιμες στρατηγικές του αύριο»

Στην Αθήνα, στις 13 και 14 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο διεθνές διήμερο συνέδριο του Ταμείου Μηχανικών Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων με τον τίτλο: «Redefining the future horizons: Σχεδιάζοντας τις βιώσιμες στρατηγικές του αύριο».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «οι πρωτόγνωρες προκλήσεις και οι νέες συνθήκες, που δημιουργούν οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, βρίσκονται αναμφισβήτητα στην κορυφή του δημόσιου διαλόγου τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η Πολιτεία, ο χρηματοπιστωτικός τομέας, ο τεχνικός κόσμος, η επιστημονική κοινότητα και τελικώς η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, καλούνται να προσαρμόσουν τη στρατηγική τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα νέα δεδομένα, με όρους ανθεκτικότητας και βιωσιμότητας.

Το συνέδριο του ΤΜΕΔΕ αποσκοπεί στο να χαρτογραφήσει και να αναδείξει αυτές τις προκλήσεις, τους κινδύνους, τις ευκαιρίες και τα καίρια ζητήματα, υπό το πρίσμα της ελληνικής και παγκόσμιας εμπειρίας, αλλά και των νέων επιστημονικών δεδομένων.

Πιο συγκεκριμένα, η θεματολογία του συνεδρίου θα καλύψει ζητήματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, τη βιώσιμη αστική και περιφερειακή ανάπτυξη, την υλοποίηση μεγάλων στρατηγικών επενδύσεων και έργων υποδομής υιοθετώντας κανόνες ESG, την εφαρμογή νέων τεχνολογιών και καινοτόμων λύσεων, την ανάδειξη σημαντικών πρωτοβουλιών και βέλτιστων πρακτικών για τις πόλεις και τις περιφέρειες του μέλλοντος, καθώς και τις δυνατότητες χρηματοδότησης μέσα από την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων του RRF και του ΕΣΠΑ, αλλά και σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων, με βάση τη διεθνή εμπειρία.

Το συνέδριο θα τιμήσουν με την παρουσία τους διακεκριμένοι προσκεκλημένοι και ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ ήδη έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας και ο κ. Carlos Moreno, επιστημονικός Διευθυντής και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Paris 1 Panthéon Sorbonne».

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους συμμετέχοντες του συνεδρίου θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα