Διάλεξη για το οπλισμένο σκυρόδεμα από την ΕΠΕΣ και το ΤΕΕ/ΤΚΜ

Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Ερευνών Σκυροδέματος (ΕΠΕΣ) συνδιοργανώνει σε συνεργασία με το  ΤΕΕ/ΤΚΜ, διάλεξη με θέμα «Παθολογία, Αποτίμηση και Αποκατάσταση Κατασκευών Οπλισμένου Σκυροδέματος λόγω της Διάβρωσης των Οπλισμών»Ομιλητής είναι ο Δρ Πολιτικός Μηχανικός κ. Χρήστος Ροδόπουλος.

Η παρουσίαση προς τους Έλληνες Μηχανικούς, Ερευνητές και Ακαδημαϊκούς κρίνεται σκόπιμη προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση καθώς η γνώση και οι νέες τεχνολογίες στο πεδίο αντιμετώπισης των δυσμενών συνεπειών της διάβρωσης των οπλισμών στο οπλισμένο σκυρόδεμα έχουν εξελιχθεί σημαντικά.

Ειδικότερα παρουσιάζονται τα παρακάτω θέματα:

 • Αποκατάσταση στοιχείων σκυροδέματος πουεμφανίζουν ενεργό διάβρωση του οπλισμού.
 • Οδηγός για την εκτίμηση των προβλημάτων,τη μελέτη και τις επεμβάσεις
 • Διάβρωση του οπλισμού στο σκυρόδεμα
 • Βασικές γνώσεις ηλεκτροχημείας
 • Παθολογία σκυροδέματος
 • Μηχανισμοί υποβάθμισης της παρεχόμενης προστασίας του τσιμεντοπολτού στην παθητική μεμβράνη του οπλισμού
 • Η Χρονοδιάρκεια της Επισκευής (ΧΔΕ)
 • Η μεθοδολογία της διαβάθμισης των βλαβών απόδιάβρωση (Corrosion condition rating)
 • Προσδιορισμός του Δείκτη Βλάβης από Διάβρωση (CDI)
 • Ο Δείκτης Επιτελεστικότητας της Επισκευής (ΔΕΕ)(Repair Performance Index)
 • Συμβατότητα επισκευαστικών υλικών και υποστρώματος
Η διάλεξη θα γίνει διαδικτυακά, την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 19:00 και ο σύνδεσμος για την παρακολούθηση της διάλεξης βρίσκεται: http://tinyurl.com/yc4ak98m.

Πρόσβαση για την παρακολούθηση της διάλεξης έχουν όλοι οι μηχανικοί, μέσω του παραπάνω συνδέσμου.

Για σημειώσεις του κ Ροδόπουλου σχετικά με τη διάλεξη: https://www.dropbox.com/scl/fo/r5bo7emzhqr9g5n6ao7dc/h?rlkey=nupnlqt7gwco9nu01q5tjc5rz&dl=0

Η παρουσίαση θα γίνει με την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΙΤΣΑΚ.

Ο Δρ Ροδόπουλος από το 1996 διδάσκει κόπωση υλικών, μηχανική των θραύσεων, μηχανική επιφανειών και δομική ακεραιότητα στα Πανεπιστήμια Virginia Tech, Sheffield, Sheffield Hallam, Πατρών και Monash. Έχει δημοσιεύσει 158 άρθρα σε περιοδικά,έχει παρουσιάσει εισηγήσεις σε 82 διεθνή συνέδρια και έχει συγγράψει 4 βιβλία.Από το 2010 είναι ο επιστημονικός εκδότης του περιοδικού Internationa lJournal of StructuralIntegrity. Το 2001 τιμήθηκε με το βραβείο του ESIS για την συνεισφορά του στο αντικείμενοτης δομικής ακεραιότητας και αξιοπιστίας των κατασκευών. Από το 2000 συμμετέχει σε ομάδες εργασίας κρατικών οργανισμών (Μ. Βρετανία, Αυστραλία, Καναδάς, ΕΕ) για την συγγραφή διαδικασιών και προτύπωνεπιθεώρησης υποδομών. Στην Ελλάδα είναι μέλος της ομάδας εργασίας ΕΛΟΤ ΤΕ/20/ΟΕ3 (2016-) και της ομάδας αναθεώρησης των ΕΛΟΤ ΤΠ (2017-). Έχει συνεργαστεί με πληθώρα κατασκευαστικών εταιριών και μελετητικών γραφείων όπως OVEArup, Atkins, Saipem, Bechtel, Freyssinet, Harrison Grierson, Άκτωρ, Ασπροφώς, JPAvax, κα.Έχει στο ενεργητικό του πάνω από 1600 μελέτες επεμβάσεων και επιθεωρήσεις.
Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα