Διαδικτυακή Διάλεξη για την Ανθεκτικότητα σκυροδέματος

Στο πλαίσιο των διαλέξεων που συνδιοργανώνει η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Ερευνών Σκυροδέματος (ΕΠΕΣ) με το ΤΕΕ/ΤΚΜ o πρόεδρος του ΔΣ της ΕΠΕΣ, κύριος ερευνητής του ΙΤΣΑΚ, Δρ Σαλονικιός Θωμάς, ανακοινώνει την διάλεξη του Δρ Κοσμά Σίδερη, καθηγητή του ΔΠΘ με θέμα την: «Ανθεκτικότητα σκυροδέματος: βασική και απαραίτητη προϋπόθεση για αειφόρες κατασκευές», για την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 19:00 – 21:00.

Ειδικότερα με τον όρο ανθεκτικότητα του σκυροδέματος ορίζουμε την αντίσταση του σκυροδέματος στα περιβαλλοντικά φορτία που αυτό αντιμετωπίζει κατά τη διάρκεια της ζωής σχεδιασμού του. Σκυροδέματα χαμηλής ανθεκτικότητας περιορίζουν το χρόνο ζωής των κατασκευών με αποτέλεσμα την ανάγκη διενέργειας επεμβάσεων επισκευής οι οποίες αυξάνουν το συνολικό κόστος αλλά και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της κατασκευής. Στη συγκεκριμένη παρουσίαση γίνεται μία αναφορά στις βασικές αρχές ανθεκτικότητας των σκυροδεμάτων καθώς και στον τρόπο που αυτά επηρεάζουν το κόστος αλλά και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της συνολικής κατασκευής . Τέλος, γίνεται αναφορά στις απαιτήσεις ανθεκτικότητας του νέου Ευρωκώδικα ΕΝ 1992 καθώς και στις ιδιαιτερότητες των ελληνικών περιβαλλοντικών συνθηκών έκθεσης.

Ο σύνδεσμος για την παρακολούθηση της διάλεξης είναι: http://tinyurl.com/bddwxuuk

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα